Национални дни на кариерата 2024 събират компании и заинтересовани кадри

Mar 27, 2024 Няма коментари by

Компаниите на пазара на труда действат с повече предпазливост. Част от работодателите в страната ще продължат да се сблъскват с трудности при търсенето на професионалисти и ще бъдат все по-внимателни при привличането на нови служители. Въпреки времената на труден и непредсказуем пазар на труда има компании, които усилено наемат и разширяват екипите си. Това е основната причина младите хора да не пропускат шанса си да се срещнат с тях на живо. Работодателите, които се отличават дори и във времена на криза, ще посрещнат бъдещите си служители на Национални дни на кариерата 2024.

Събитието стартира на 6 април в София и ще се проведе в общо 6 академични града. Елате и намерете своята мечтана работа или стажантска програма.

До този момент над 90 компании са заявили участие във форума. Кои са фирмите участници, може да разгледате тук.

Кога и къде ще се проведат Национални дни на кариерата?

  • София – 6 април – Гранд Хотел „Милениум“ София, Конферентни зали на ет. 2
  • Велико Търново – 9 април– Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус
  • Габрово – 11 април – Технически университет
  • Пловдив – 13 април – Пловдивски Панаир, Конгресен Център
  • Варна – 13 април – Хотел-галерия „Графит“
  • Русе – 16 април – Русенски университет „Ангел Кънчев“

За първи път тази година входът за изложението е със задължителна регистрация, благодарение на платформата за дигитален обмен на данни, ScanFactor. Чрез нея може директно да споделяте своето CV с работодателите в деня на събитието в твоя град – максимално лесно и удобно.

За да се присъедините към посетителите, които вече заявиха своето желание да присъстват на Национални дни на кариерата, е необходимо да направите своята безплатна регистрация тук.

Посещението за Национални дни на кариерата може да бъде полезно по няколко причини:

  1. Първата и най-основната причина е да поемете по пътя към мечтаната работа. Ако търсите стаж за лятото, ще можете да намерите такива възможности в големи български или международни компании. А ако чувствате, че е време за кариерна промяна или релокация, Национални дни на кариерата може да е мястото, където да предприемете първите стъпки в тази посока.
  2. Посещението дава шанса да се запознаете с хора от твоята област и с представителите на фирмите, които се занимават с подбора на нови колеги за екипите си. Бъдетепроактивни, говорете с максимално много работодатели и не забравяйте да актуализирате LinkedIn профила си, преди да ги добавите;
  3. На Национални дни на кариерата можете да получите и много практически съвети и информация за кариерното развитие, както и да разберете кои са най-важните умения, необходими за работата в съответнатаобласт.

Вижте още съвети как да се подготвите за Национални дни на кариерата тук.

Събитието се организира от JobTiger. Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria.

Партньори на Национални дни на кариерата са Асоциация на индустриалния капитал в България, Тракия Икономическа Зона, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.

С подкрепата на AIBEST, Baristo, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg, Рixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, Invest in Bulgaria, Aspasia, NJOY, Borsa.bg, Инженер.бг.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Национални дни на кариерата 2024 събират компании и заинтересовани кадри”

Leave a Reply