14 годишната Жени Кринчева със супер успех в международен конкурс

Apr 10, 2024 Няма коментари by
Жени Кринчева

Жени Кринчева

14 годишната Жени Кринчева завоюва второ място в международния музикален конкурс „On the music waves“ 2024. Новата й песен “Hopeless“ беше отличена от журито на конкурса, поставяйки я преди сръбския и след италианския представител. Международните  съдии, между които автори на песни, композитори, музиканти,  изпълнители и продуценти от “EMI“, „BMG Ricordi“, „Airplane! Records“,“Musica e Rivoluzione“, „Universal Edition“, „Universal Music Publishing“, „Warner Classics“, „Walt Disney Records“, „Cantieri Sonori“, „D’altro canto“, обявиха решението си в края на месец март.

Освен че талантливата тийнейджърка изпълнява “Hopeless“, Жени е и в основата на нейното създаване, заедно с  бийтмейкърa Роби (Роберто Николов). „Песните, създадени от Роби, са част от репертоара на най- добрите български артисти като „Молец“, Мила Роберт, Дара Екимова, Ника- споделя Жени- Истински щастлива съм от  възможността да творим заедно и да бъдем оценени на толкова високо ниво.“

Жени Кринчева

По създаването на песента Жени работи и с друга млад и талантлив артист-Александър Георгиев- A.L.E.K.S., който е завършил композиране в British Institute of Modern Music в Манчестър  и е един от активно действащите изпълнители в България и Англия. Участието му в музикалния формат „Гласът на България“ го прави тотален любимец на тийн публиката и ментор на млади музиканти, а работата му с Жени Кринчева добавя изумителна доза  фантазия и щипка финес в “Hopeless“.

Проектът „Hopeless“ е първият, в който Жени участва като автор на текст и музика, но за аранжимента се доверява на майстора в бранша Светослав Кепчелюв- Svett. Неговият новаторски дух и изпипване на всеки детайл в звука са запазената му марка, а лекотата, с която работи довежда до онази фина чувствителност, изкачила песента до второ място в „On the music waves“ 2024.

Песента “Hopeless” завоюва второ място в „On the music waves“ 2024

Освен музикалните и творчески качества на песента, журито остана впечатлено и от темата на „Hopeless“.  Самата Жени избира посоката като отражения на чувствата, които бушуват в нейния тинейджърски свят. Песента е зов за откриване на красотата и тишината вътре в нас и внушава, че самите ние трябва да търсим и вярваме в чудесата на живота.

Журито отдели специално внимание и на 14 годишната българска изпълнителка, като определи тембъра й като много красив и убедителен, а самата Жени-като една от надеждите на новото поколение световни артисти.

Повече за Жени Кринчева:

Макар само на 14 години Жени има зад гърба си поредица от реализирани проекти, като шлифова своя глас под ръководството на утвърдения вокален педагог Искра Милкова.

В периода 2016-2022 г. Жени Кринчева записва 25 нови оригинални песни- детски, с фолклорни мотиви, както и  песни, посветени на България, чиито автори са едни от най- добрите български поети и композитори: Ангелина Жекова, Виктор Самуилов, Петя Кокудева, Христина Димова, Светослав Лобошки, Щерион Пилидов, Красимир Гюлмезов, Росен Парлапанов, Живко Василев.

През 2021 година талантливата изпълнителка достига финала на „България търси талант“ и става един от най- разпознаваемите млади артисти. Същата година представя и е изпълнител на песента “Моя е тая земя” по текст на Ангелина Жекова и музика на Щерион Пилидов, която печели голямата награда за нова българска песен,  след единодушно гласуване от публика и жури и става химн на Историческия парк.

През 2022 година Жени е забелязана от украинския музикален продуцент и композитор Руслан Квинта, който я определя като най- чувствения нов световен глас и създава специално за нея песента „Fly“. Това е първият международен проект за Жени.

Music, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “14 годишната Жени Кринчева със супер успех в международен конкурс”

Leave a Reply