На 13 април ще се проведе Международния научен фестивал FISSION

Apr 10, 2024 Няма коментари by

Пригответе се да се впуснете във вълнуващото пътешествие на деветото издание на Международния научен фестивал FISSION, който ще се проведе на 13 април 2024 г. в Американския колеж в София.

Разгледайте невероятни ученически проекти и научете повече за идеята, целта и изработката от самите създатели на проектите – присъединете се към нас във физкултурния салон на Колежа (Балона) от 11 до 13 ч.

Организиран от избрана група ученици от Американския колеж под ръководството на д-р Красимира Чакърова, FISSION събира ученици от цял свят между 5. и 12. клас, за да обменят идеи, да учат, да се развиват и да споделят любопитството си към науката.

Миналогодишното издание на събитието се радва на огромен успех, като 104 ученици заедно със своите ръководители представиха общо 55 проекта, вариращи в категории от биомедицински, биологични и химични науки, екология и наука за околната среда, компютърни науки, математика до физика и инженерство.

Всеки проект се оценява от жури от утвърдени учени и експерти. След като внимателно прегледат и оценят проектите, съдиите награждават учениците с ,,Най-добър проект’’ или ,,Почетно отличие’’ във всяка категория.

Програмата включва обиколки на кампуса на Колежа, семинари, презентации от лектори и учени, както и безброй много възможности за създаване на контакти. Станете част от FISSION на 13 април 2024 г.

Повече информация за събитието може да намерите на нашия сайт, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “На 13 април ще се проведе Международния научен фестивал FISSION”

Leave a Reply