Logiscool ще събере момичета с интерес към програмирането на лекция и открит урок по повод Международния ден на момичетата в ИКТ

Apr 23, 2024 Няма коментари by

Веригата школи по програмиране и креативни дейности Logiscool организира специално събитие по повод Международния ден на момичетата в ИКТ (информационните и комуникационни технологии). To ще се проведе на 25 април от 17:30 ч., в българската централа на Logiscool в столичния жк. Лозенец (бул. Никола Вапцаров, No 6) и обещава да бъде вълнуващо преживяване както за момичета, така и за момчета.

Международният ден на момичетата в ИКТ е инициатива на Международния телекомуникационен съюз (ITU) към ООН и се празнува в над 150 страни по света. Целта на проявата е да насърчи момичетата и младите жени да изберат обучение и кариерно развитие в технологичния сектор.

В рамките на събитието на Logiscool, посетителите ще имат възможност да участват в лекция за кариерните възможности в сферата на информационните технологии, както и в урок за създаване на проект с изкуствен интелект. Всички присъстващи ще получат и специален подарък. В допълнение, при регистрация за лагер-школа в централата на веригата през лятото на 2024 г. до края на април, всички момичета ще получат 25% отстъпка за първия си лагер.

“Технологичният сектор е изключително конкурентен и в него няма място за предразсъдъци и стереотипи от миналото, което създава множество възможности за развитие на дамите. За целта обаче те трябва преди всичко сами да пожелаят да се развиват в тази област. Не пропускайте тази страхотна възможност да вдъхновите и образовате вашето дете за вълнуващия свят на ИКТ” – призовава Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

Logiscool е верига школи по информационни технологии, която предлага иновативни и вълнуващи програми за обучение за деца и младежи. Нейната мисия е да вдъхнови следващото поколение лидери в областта на технологиите.

Повече информация и регистрация за събитието, са достъпни тук:

https://lsc.io/logiscool-lozenetz/girls-in-ict-day 

https://www.facebook.com/events/739868334959030

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Logiscool ще събере момичета с интерес към програмирането на лекция и открит урок по повод Международния ден на момичетата в ИКТ”

Leave a Reply