Първата бизнес академия Coca-Cola Hellenic – UNWE Academy завърши успешно

May 23, 2024 Няма коментари by

Съвместният проект на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик, УНСС и Междууниверситетския център за развитие на кариерата привлече десетки студенти

Първата академия, под надслов Coca-Cola Hellenic – UNWE Academy, организирана съвместно от Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик, УНСС и Междууниверситетския център за развитие на кариерата, завърши. Програмата стартира през месец март, предоставяйки възможност на всеки студент, без значение от специалност и курс на обучение, да се включи. Академията стартира със 70 записани студенти, 30 от които преминаха успешно своето обучение, а 11 от тях защитиха своите проекти.

В продължение на два месеца утвърдени мениджъри, част от екипа на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик, предаваха своите ключови знания в серия от лекции, в рамките на три модула. Курсовете „Бизнес визия в ерата на 4. индустриална революция“, „Идентифициране на таланти“ и „Финанси: Функции и управление“ включваха разнообразни методи на обучение, включително лекции, упражнения, дискусии и работа по групи. Голямата награда за най-добре представилите се в трите модула бе в размер на 1 500 лв., а допълнителни специални награди бяха връчени на още шестима студенти за техните постижения.

По време на награждаването на успешно завършилите академията, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, изказа своето удовлетворение: „Нашето партньорство с Кока-Кола Хеленик датира отдавна и намира израз в различни инициативи, като тези добри партньорски взаимоотношения ще продължат и през зимния семестър на 2024 година. Сигурна съм, че второто издание на бизнес академията ще бъде още по-мащабно и ще привлече още повече участници. Нашият университет доказа, че обучава едни от най-добрите студенти в областта на икономиката и управлението. Всички участници разработиха прекрасни проекти и на нас като жури ни бе много трудно да определим победителите.“ Проф. Стоянова се обърна и към студентите и допълни: „Сигурна съм, че през тези месеци, с помощта на вашите ментори, сте получили и много нови практически умения, освен отличните знания, които ние в университета ви даваме. Поздравления за всички участници, защото всички достигнали до тук, сте победители!“.

Менторите в бизнес академията – Александра Иванова, Йоана Иванова и Виктория Евлогиева, споделиха за своите емоции по време на обучението и подчертаха, че това е било едно вълнуващо пътешествие и за тях самите. Те отправиха благодарности към участниците за тяхната активна работа, за стратегическото мислене, инициативността и положените усилия при изработването на презентациите и тяхното представяне. Посланието им към младежите бе да бъдат себе си и всеки ден да надграждат постигнатото.

Кока-Кола Хеленик активно подпомага образованието на младите хора у нас и чрез програмата #YouthEmpowered. Тя цели да допринесе за развитието на ключови умения у младежите и повишаването на тяхната конкурентоспособност на пазара на труда. Инициативата се реализира активно вече 7 години и има за цел да насърчи младите хора да реализират своя потенциал и да ги подготви за успешна професионална кариера. В програмата участват над 460 експерти, които са успели да предадат ценните си знания на над 25 000 младежи от цялата страна.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Първата бизнес академия Coca-Cola Hellenic – UNWE Academy завърши успешно”

Leave a Reply