Издателство Колибри представя „Перла, суперкученцето“ от Исабел Алиенде

Jun 14, 2024 Няма коментари by

Грандамата на латиноамериканската литература Исабел Алиенде неспирно изненадва читателите си. На 31 май излиза на български език Перла, суперкученцето (превод: Маня Костова, 36 стр., твърди корици, цена: 20 лв.), нейният прелестен дебют като детски писател. Художник на корицата е Санди Родригес.

Аз съм Перла. Когато бях мъничко кутре, исках да се казвам Гиги, но чух, че перлите са любимите скъпоценности на пиратите, и затова сега много харесвам името си.

Перла е суперкученце, което притежава две суперсили – може да накара всички да я обичат и може да ръмжи като лъв. Когато открива, че Нико Рико, нейното човешко братче, е подложено на тормоз в училище, тя разбира, че трябва да се намеси. Но какво ще направи Перла? Ще узнаете от тази вълнуваща и незабравима история за приятелството между момченце и неговия домашен любимец.

Исабел Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се нареди до най-обичаните латиноамерикански автори на всички времена. Международна известност ѝ носи величествената семейна фреска Къщата на духовете, „Дъщеря на съдбата“ и „Портрет в сепия“. Следват над 60 милиона продадени копия от произведения, преведени на 35 езика. Сред последните ѝ романи се нареждат „Виолета“ – майсторска смесица на мемоар и епистоларен епос, в която историческите събития рефлектират пряко върху индивидуалната участ, и „Вятърът знае името ми“ – драматичен разказ за изгнаничеството, избавлението и чувството за съпричастност. А есето „На жените с обич” е страстна апология на женската устойчивост и непримиримост, на творчеството, което тласка историята напред.

Санди Родригес е самоук художник и илюстратор. Отраства в Мексико в многолюдно семейство (Има над 30 братовчеди!). Вдъхновена от ежедневни дейности, Санди обича да създава жизнерадостни персонажи с необикновени характери. Предпочитаните ѝ художествени средства са акварел и туш, но експериментира също с цветна хартия и гваш. Живее в Лондон със своя съпруг и двете си прекрасни дъщери.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Издателство Колибри представя „Перла, суперкученцето“ от Исабел Алиенде”

Leave a Reply