Първият ON! Festival в София

May 19, 2011 Няма коментари by

Между 16 и 18 септември 2011г. Интер Експо Център – София ще се превърне в зона, изцяло резервирана за младежките интереси, дух, енергия и забавления. На 16 септември „ON! Festival” ще бъде открит със зрелищен танцов спектакъл с участието на над 150 танцьори! Уникалната за България платформа на фестивала има амбицията да събере на едно място най-популярните младежки занимания: съвременна музика, състезания и демонстрация по танци, скейтборд, графити, японска култура и beatbox. Програмата включва и представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, които ще наситят атмосферата с още по-силни емоции.

Първият „ON! Festival” ще се разположи в 5 тематични зони със собствена програма, наситена и пълна с атракции – Party ON!, Street ON!, Dance ON!, Technology ON! и Aniventure.


Party ON! е зоната, в която ви очаква вашата музика и страхотно настроение за вечерните партита, с които приключват фестивалните дни в петък и събота.

Street ON! ще е най-голямата зона на „ON! Festival”. На открито ще бъде изграден мини скейтборд парк, където най-добрите български скейтъри ще демонстрират своите умения и ще се състезават помежду си. Над 400 квадратни метра ще бъдат предоставени на въображението на професионални Графити артисти от страната и чужбина, за да покажат своите различни техники и стилове.

Dance ON! зоната ще бъде изградена в партньорство с най-голямата верига училища по Hip-Hop танци – Street Dance School “The Center”, а отговорни за музиката и доброто настроение по време на всички танци, батъли и уоркшопове ще бъдат някои от най-добрите хип-хоп диджеи.

В Technology ON! ще видите едно от малкото LAN партита в България! Турнири по Overclock и демонстрации на най-новите технологии в IT сектора ще допълват програмата в тази зона. В обособеното Game пространство любителите на игри ще имат възможност да се потопят в любимите си виртуални светове и да премерят сили.

Aniventure – ежегодният фестивал за Японска култура, аниме и манга, организиран от клуб „Nakama“, ще се проведе в рамките на ON! Festival. Кулминацията в тази зона ще бъде Cosplay (от Costume Play) – конкурсът, в който герои от игри, филми и комикси ще оживеят пред очите на посетителите.

За първи път в България в рамките на фестивала ще се проведе и семинар за разработка на игри „Game development”. Той има за цел да популяризира разработването на игри, да ориентира професионално и мотивира младите хора, решили да се занимават с това, което обичат. Те ще имат възможност да получат информация за възможностите, с които разполагат и отговори на въпросите си от първо лице.

Включи се на Onfest.bg или стани фен във фейсбук – Facebook.com/onfest и може да спечелиш два билета за пълен достъп до ON! Fest 2011.

Източници: staypro.eu и nakama-bg.com

Arts, Concerts, Graffiti, Party Time, Skate, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Първият ON! Festival в София”

Leave a Reply