Spirit of Burgas 2011 – завладян от експерименталния проект Цирк Кумбо

Aug 07, 2011 1 коментар by

Изкуството има много форми и проявления – музикална, театрална, танцувална. Тазгодишното издание на Spirit of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма.

Фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект Цирк Кумбо по време и на трите нощи на Spirit of Burgas.
„Сцени от различни класически приказки биват трансформирани в чудати форми, по време на пътуването през фантазните мутации на Кумбо образите“, така описват артистите от експерименталния цирк своите пърформанси и обещават незабравимо преживявяване за всеки, който реши да се присъедини към предствлението им по време на фестивала.

В програмата на Цирк Кумбо ще бъде включен Хена уъркшоп. Дарио Супер Марио и Мила от Марс ще демонстрират степента, до която са изучили танцуването с огън, а A r t A t t a c k (Shamancheto & Popara) заедно с Фрийк Гегове от Кумбо екип ще „атакуват“ публиката по всички фронтове в своето вариете с отворена сцена.

За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, са предвидени филмови прожекции.  В програмата ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за Оскар анимационен филм на Силван Шомет „Илюзионистът“.

Източник: spiritofburgas.com

Arts, Performance

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Spirit of Burgas 2011 – завладян от експерименталния проект Цирк Кумбо”

  1. Последни напътствия за добро настроение на Spirit of Burgas 2011 says:

    […] 12 август наближава, а с него и фестивалният дух и тръпката за лято, море , свежо настроение и добра музика. Вече е ясна пълната програма на Spirit of Burgas 2011, както и някои други подробности, които ще споделя с вас.  И тази година организаторите са се погрижи ли за всички да има по – нещо и не изневериха на стила си да ни предложат нови забавления и атракции, като например Цирк Кумбо, за който писахме неотдавна. […]

Leave a Reply