Фантастичният фестивал Булгакон / Златен кан ще се проведе на 3 – 5 септември

Aug 08, 2011 Няма коментари by

След като беше отложен веднъж, най-големият български фантастичен фестивал Булгакон / Златен кан 2011 вече има сигурни нови дати. Както научи Teenews.eu от източници, близки до организаторите, събитието ще се състои на 3 – 5 септември в морския град Балчик. В неговите рамки ще се проведе и най-големият конкурс за фантастични разкази у нас.

Според предварителната програма, откриването на проявата ще бъде от 16:00 ч. на 3 септември, следвано от откриването на художествените изложби, фотоизложбата Еньовден и книжните щандове. До края на деня ще бъдат проведени също посещение на Ботаническата градина и Двореца в Балчик, както и филмова програма, която ще завърши чак в 24:00 ч.

През втория ден – 4 септември – ще бъдат проведени семинар “Красивото лице на българската култура” (от 10:00 ч.), кръгла маса “Реалното и фантастично бъдеще” (11:00 ч.), Дискусия “Международно сътрудничество във фантастиката” (14:00 ч.), представяне на новоизлезли български издания (17:10 ч.), както и Творческа работилница “Писателски техники във фантастиката”. Вторият ден също ще завърши с филмова програма.

Третият фестивален ден ще започне в 10:00 ч. със среща с писатели, издатели и художници. В 14:00 ч. програмата ще продължи със среща на фенклубовете, а през целия ден – от 10:00 до 16:00 ч. ще тече творческа работилница “Писателски техники във фантастиката”. Награждаване на победителите в международния конкурс „Златен кан” ще се проведе от 16:00 до 17:00 ч. Следват дискусия, филмова програма и концерт.

Изключително любопитно шествие на участниците в ЛАРП ще се проведе от 9:30 ч. в последния фестивален ден, след което – от 10:00 до 16:00 ч. ще бъдат и самите ЛАРП представления. Също от 10:00 ч. ще бъде и търгът на книги и други фантастични предмети, а от 11:00 ч. ще бъде организирано посещение на нос Калиакра. Закриването на фестивала е предвидено за 14:00 часа. Програмата все още е предварителна и е възможно някои елементи от нея да отпаднат.

LARP, Performance, Top News, Рисуване, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Фантастичният фестивал Булгакон / Златен кан ще се проведе на 3 – 5 септември”

Leave a Reply