Велофест Пловдив 2011

Aug 31, 2011 Няма коментари by

Велофест Пловдив 2011 продължава доброто начало, което беше поставено през 2010. Запазва се основната идея на фестивала, ще има  разнообразни велоактивности за всички възрастови групи. Масовото градско колоездене ще бъде представено в една от основните ни активности – велошествието по някои от централните булеварди на града, което ще започне и завърши в “Парк Отдих и култура”. Другата не по-малко интересна и уникална за Пловдив инициатива ще е първата нощна велоразходка из града – за всички пълнолетни ентусиасти, оборудвани с подходящата светлинна сигнализация.

Планинското колоездене ще бъде маркирано като увертюра за професионалистите и сериозните “карачи'”още предния уикенд (10-11.09) в “24-часовия маратон по планинско колоездене”, организиран за пета година от “Крива спица”. Основната активност в посока планинско колоездене по време на самия Велофест 2011 е официалното откриеване Велопарк Пловдив – проектът, който беше само една хубава мечта преди година, а сега е напълно реализиран от “Крива спица” и техните приятели и партноьри.

Уличните стилове колоездене ще бъдат представени в две посоки – първото е уникалното за Пловдив байк трейл (bike trial) трасе, като част от Националната купо по байк трейл, където ще бъде организирано както състезание, така и демонстрации за всички зрители. Другата посока са BMX демонстрациите, съпътстващи байк трейл състезанието.

Ще бъде организирана и първата среща – изложба на ретро велосипеди в града – още една интересена гледна точка към колоезденето – тази на дизайна и колекционерството.

Други интересни, предшестващи и съпътстващи активности на Велофест Пловдив 2011 са традиционният вече фотоконкурс и конкурсът за дизайн на велотениска.

А ето я и програма: 18.09.2011

  • 09.30 – 11.00 – Отриване на Велопарк Пловдив от клуб “Крива спица” – в парк “Отдих и култура”, зад Братската могила
  • 11.00 – 11.30 – Събиране на всички желаещи на Братската могила за началото на велошесттвието
  • 11.30 – 12.15 – Велошествие
  • 12.15 – 14.15 – Байк траял (Bike trial) състезание и демонстрации
  • 17.30 – 18.30 – Среща на ретро велосипеди
  • 20.00 – 21.00 – Нощна велоразходка из Пловдив

Следете събитието във facebook

Bike, Street

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Велофест Пловдив 2011”

Leave a Reply