Хулиганите между 16 и 18 години вече ще метат улиците

Nov 11, 2011 Няма коментари by

Дребните хулигани между 16 и 18 години вече ще могат да бъдат наказвани да полагат безвъзмезден труд – метене на улиците. Това стана ясно с приетите наскоро промени в Наказателно – процесуалния кодекс, както и промените в Указ N 904 за борба с дребното хулиганство.

Целта на мярката е да бъде въведено ефективно и същевременно не прекалено голямо наказание срещу непълнолетните младежи, които извършват хулигански прояви, уточниха от парламента. Метенето на улиците ще бъде между 40 и 160 часа, в зависимост от провинението.

Teenews.eu обаче алармира, че е много важно да бъдат разграничени хулиганските прояви, защото сред тях попадат както някои откровено смотани неща, така и цели субкултури като графити, фрирън и др. Според традиционните представи рисуването по стените на блоковете, скачането по чужди сгради или премятането през чужди коли си се води хулиганство. Същевременно тези неща са нови форми на изкуство, подкрепяни дори от сериозни компании (спомнете си Sprite Graffiti Fest), както и от някои политици (поне преди избори). Затова е крайно време да се променят законовите представи за хулиганство и те да отговарят на съвременния живот.

Freerun, Graffiti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Хулиганите между 16 и 18 години вече ще метат улиците”

Leave a Reply