Хакери атакуват глобалния сайт за защита на обществени каузи Avaaz

May 06, 2012 Няма коментари by

Най-големият сайт за защита на обществени каузи в света – Avaaz.org – е обект на масирани хакерски атаки през последните няколко дни. Това съобщиха администраторите на сайта в мейл до своите поддръжници.

Атаките срещу уебсайта, известен с активната подкрепа за каузи като спирането на скандалното споразумение ACTA, спасяването на пчелите и правата на жените в ислямския свят, са започнали на 2 май. Според представители на Avaaz, толкова мащабна хакерска атака може да произхожда само от някоя държава или голяма корпорация със сериозни ресурси.

“Очаквахме това. Нашите граждански кампании са безстрашни и действията ни накърниха интересите на някои от най-лошите хора в света” – се казва в съобщение от представители на сайта. Сред основните си противници те включват както “сирийския и китайския режим”, така и милиардера и медиен магнат Рупърт Мърдок.

Към момента Avaaz.org е онлайн и продължава своите инициативи. Teenews.eu ще продължава да следи темата и да ви информира за новостите около сайта.

Slide, Youth projects, Еко, Любопитно, Реакция

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Хакери атакуват глобалния сайт за защита на обществени каузи Avaaz”

Leave a Reply