Жители на Младост -3 протестират днес против застрояването на футболно игрище

Aug 06, 2012 1 коментар by

Жителите на блоковете 303, 305, 307, 308, 309 се събират на кръстовището пред магазин Кауфланд в Младост 3 днес, от 18.30 ч., за да протестират срещу застрояването на футболното игрище в междублоковото пространство с триетажни сгради за магазини. Това е единственото футболно игрище в Младост, което е с естествена трева и е любимо място за игра и спорт на децата и младежите от околните блокове.

Жителите от петте блока, които готвят протест, досега са предприели серия от стъпки, за да спрат строежа на магазините. Събрали са подписка срещу застряването на междублоковото пространство и са подали жалба в Комисията по жалби към Столична община. Решението на комисията е, че футболното игрище трябва да остане място в настоящия си вид.

Въпреки това в новия градоустройствен план мястото е определено за построяване на триетажни сгради, основно с магазини и няколко апартаменти на горните етажи. Междублоковото пространство е било частна собственост, за която собствениците са били обезщетени от общината парично.

Заради дупки в закона обаче, те успяват освен паричното обезщетение, да си възвърнат и собствеността върху земята, която след това продават на нови собственици. Искането на жителите от засегнатите блокове е общината да промени градоустройствения план или да обезщети с друга площ новите собственици. През 2008 г. и 2011 г. граждани от Младост-3 отново протестираха срещу застрояването на игрището.

Slide, Реакция, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Жители на Младост -3 протестират днес против застрояването на футболно игрище”

  1. Младежи протестираха против застрояване на футболно игрище says:

    […] Teenews.eu вече писа, предвижда се на мястото на футболното игрище да се […]

Leave a Reply