Shinju – Румъния на Aniventure 2012

Aug 18, 2012 Няма коментари by

Чудите ли се как се правят невероятните детайли по костюмите, печелещи Eurocosplay и останалите международни косплей състезания? На тази годишния Aniventure 2012 румънката Shinju ще ви направи част от първата лекция-демонстрация за материала Wonderflex! Тя ще гостува през двата дни на фестивала, споделяйки опита си в изработката на детайлни елементи като крила, шлемове, оръжия и много други.

Освен това Shinju ще има собствен щанд, на който ще продава уникалния материал Wonderflex, заедно с ръчно изработени бижута, котешки уши, готик и лоли аксесоари и какво ли още не!

Shinju е започнала кариерата си като косплеър през 2007 по време на първото издание на румънския фестивал Nijikon, където е била една от първите в родината си, занимаващи се с този вид изкуство. Оттогава до момента е изработила над 30 костюма – за себе си и приятели, а през 2011 се класира и ще участва в Eurocosplay!

Материалът, който ще демонстрира пред българските фенове, прилича на пластмаса, но става мек и моделируем при нагряване. Щом се охлади, отново се втвърдява и запазва придадената му форма. Може да бъде нагряван отново и преправян, колкото пъти е нужно, до постигане на желаната форма, както да се реже с ножица, да се боядисва или лепи към други повърхности. Накратко – перфектният материал за всички нужди на косплеърите.

По време на лекцията си, докато разказва за различните методи за употреба на Wonderflex, Shinju ще демонстрира в реално време направата на косплей аксесоар. За посетителите на лекцията ще има специална томбола, в която някой от публиката ще има възможност да спечели изработения по време на демонстрацията реквизит.

Освен това Shinju ще бъде почетен член на журито за Косплей събитието по време на Aniventure и лично ще избере победител в категория „Реквизит”. Повече инфо и снимки на Shinju има на: https://www.facebook.com/shinjusworkshop и http://shinjushinju.deviantart.com.

Anime, Cosplay, Manga, Комикс, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Shinju – Румъния на Aniventure 2012”

Leave a Reply