Над 70 подадените скици в квалификационния етап на Sprite Graffiti Fest

Sep 13, 2012 Няма коментари by

Над 70 е общият брой на подадените скици в квалификационния етап на Sprite Graffiti Fest. Участват младежи от 20 града в България, сред които София, Бургас, Пловдив, Русе, Монтана, Търговище, Кърджали, Габрово и други.

Тяхната работа ще бъде оценявана от 5 членно жури в състав: Евгений Иванов – председател на Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства “Радар”, Николай Тодоров (Ник), управител на веригата от магазини “На тъмно” и трима изявени български графити артисти с псевдоними: Mr. AO, Erase и Arsek.

Специално от Берлин ще пристигнат 2-ма tape артисти на обща възраст 49 години. Тя работят под творческия псевдоним Tape That от 2011 г. насам и са се специализирали в създаването на художествени творби и инсталации от текстилни лепенки и цветно тиксо.

Техните произведения, повлияни до известна степен от графити-течението, се срещат както на обществени места и в рамките на изложби, така и в нощни клубове, в зали за конференции, в шоу-румове и в жилищата на запалени любители на Таpe Art – изкуството. На 15 септември творческият тандем TapeThat ще твори заедно с финалистите на SpriteGraffitiFest, а на 16.09 от 16.00 часа ще преобразят стената на Посолството на Германия в София.

На разположение на финалистите ще има 11 вертикални пана за рисуване, специално изработени за феста, следващи формата на логотипа на кандидатурата на София за «Европейска столица на културата 2019 г.» Паната са конструирани така, че в последствие да могат да бъдат функционално използвани като „места за сядане“. Формата им е предизвикателство за младите артисти, като създава възможности да се рисува по-концентрирано, да се работи върху детайлите и да се експериментира с композициите.

Благодарение на посолството на Германия, имаме възможността за 1-ви път да представим пред българска публика новата атрактивна форма на улично изкуство –Tape Art.

Graffiti, Hip hop, Inline, Skate, Slide

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Над 70 подадените скици в квалификационния етап на Sprite Graffiti Fest”

Leave a Reply