Заснеха филм за зомбита в Големия адронен колайдер (видео)

Dec 16, 2012 Няма коментари by

Група студенти се оказват затворени в тунелите на Големия адронен колайдер, където с ужас установяват, че служителите от екипа на най-големия ускорител на частици в света са се превърнали в зомбита … Това е сюжета на нов филм, експлоатиращ темата за живите мъртъвци, който обаче е първият, заснет в самия колайдер на CERN, намиращ се под френско – швейцарската граница, близо до Женева.

За незапознатите, Големият адронен колайдер (LHC – Large Hadron Collider) е най-мащабният проект в сферата на физиката на елементарните частици. Той представлява 27 километров тунел, в който учените засилват снопове протони и ги сблъскват с много висока скорост. Така се създават нови частици и учените се надяват, че именно по този начин ще бъде доказано съществуването на т.нар. Хигс Бозон.

Според някои мнения, обаче ускорителят може да създаде и изключително опасни за цялата планета частици, като черни дупки, стрейнджлети или магнитни монополи. В научната фантастика пък се експлоатира възможността по този начин да бъде отворен портал към друга вселена. Подобен е сюжетът на видеоиграта Half-Life, в която учените, работещи с ускорител на частици, отварят по грешка портал, от който започват да излизат опасни същества, превръщащи персонала в зомбита. Сходни идеи има и в новия филм “Разпад” (Decay). Той е достъпен в YouTube:

Top News, Любопитно, Фантастика, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Заснеха филм за зомбита в Големия адронен колайдер (видео)”

Leave a Reply