Геймърски форум с рекорден награден фонд у нас

Jan 17, 2013 Няма коментари by

Първото издание на събитието обещава куп изненади

На 6-ти и 7-ми април 2013-та година в Зала Фестивална в столицата ще се проведе първото издание на гейм-конвеншъна PlayExpo. Събитието съчетава четири основни компонента – гейм-конференция, гейм-турнири, експо зона и международно косплей състезание.
По време на събитието ще се проведат различни видове турнири, като организаторите обещават сериозен награден фонд за обявените до момента заглавия. До 15-ти януари е крайният срок за записване за участие на отбори в специалата лига PELL 2013 (PlayExpo “League of Legends” League), където победителите ще си разделят сумата от 7500 лв! Другият голям турнир, с награден фонд 3000 лв. щe бъде на играта на Blizzard – StarCraft II. Желаещите да се включат в някой от турнирите, могат да открият правилата за участие на официалния сайт на събитието: http://playexpo.eu/
Вече са ясни големите награди, които ще получат победителите на международното косплей състезание “Cosplay Star“, което ще се проведе като част от програмата на PlayExpo 2013. Фенове облечени като любимите си герои от игри, филми, анимации и т.н. ще дефилират на сцената и в двата дена на събитието, като след шоуто всеки желаещ ще може да се снима с тях в специалната фото-зона. Участниците ще се състезават в няколко различни категории. Победителите, които ще се определят от специално жури, ще получат чекове на стойност:
– 1000 евро за Първо място
– 350 евро за Второ място
– 150 евро за Трето място
В това второ издание има промяна в регламента на състезанието. Косплейърите ще могат да се състезават в 2 основни категории – Косплей на герой от игра, и косплей на всякакви други герои (от аниме / манга / филм / анимация / комикс, изпълнител и др., стига да има оригинал, по който е правен костюма, измислени от участниците дизайни няма да се допускат за участие в надпреварата, но могат да дойдат като публика). Състезанието за всяка категория ще се проведе в отделен ден. До участие няма да се допускат костюми, които са представяни на Cosplay Star 2012. Чрез онлайн гласуване дни преди събитието ще се определи и победителят, който ще вземе специалната „Награда на публиката“. От тази година и най-малките ще могат да се състезават в косплей състезанието “Cosplay Star”, като специално за тях се организират две нови категории:
Cosplay Bebe Star – за дечица под 3 г. възраст.
Cosplay Mini Star – за деца от 3 г. до 8 г. възраст включително.
Желаещите да посетят събитието могат да поканят свои познати и приятели през фейсбук евента: https://www.facebook.com/events/467156390003059/
Билетите за PlayExpo 2013 са на промоционални цени до 31.01.2013 г. – 7 лв. за еднодневен билет, 10 лв. за двудневен билет и 20 лв. за комбиниран конферентен билет, и се разпространяват в мрежата на Ивентим – (www.eventim.bg) и неговите партньори.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Геймърски форум с рекорден награден фонд у нас”

Leave a Reply