Култовият музикален спектакъл “The Wall” идва в София

Aug 05, 2013 Няма коментари by

Британският музикант от легендарните Пинк Флойд Роджър Уотърс ще представи спектакъла си “The Wall” в София. Шоуто ще бъде на 30 август 2013 на националния стадион “Васил Левски”.

Критиката определя спектакъла като един от най-успешните в музикалната история, а приходите от продажби вече достигат близо 400 милиона долара.

Сътворен от Роджър Уотърс, “The wall” събира песните от емблематичния за Пинк Флойд албум, интерпретирани на огромна сцена. Автобиографичната рок опера, е базирана на преживяванията на самия Уотърс. Спектакълът е изпълнен с аудио и визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети, съживяване на учителя марионетка Пинк и много други.

На концерта си в София Уотърс ще представи за първи път пред публика новата песен – „The Ballad Of Jean Charles De Menezes“. Тя разказва истинската история за мъж, разстрелян от полицията в Лондон, покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година.

_MG_7111

Ангажиран с различни благотворителни каузи, Уотърс отделя специално внимание в шоуто си на децата. Може би най-емоционалната част от спектакъла са кадрите на радостни деца, които са изненадани от завръщането у дома на техните бащи, сражавали се в Ирак и Афганистан.

Как ще изглежда Националният стадион в столицата? Ще има ли и българско участие и какво още да очакват феновете – предстои да видим на 30 август.

Concerts, Drum and bass, Fun, Metal, Music, Party Time, Punk & Ska, Rock

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Култовият музикален спектакъл “The Wall” идва в София”

Leave a Reply