Kinect – новото име на гейминга

Jun 20, 2010 2 коментара by

Една технология, представена наскоро от Microsoft, е на път да промени изцяло представата ни за видеоигрите и изживяването, което можем да получим от тях. Kinect е ново поколение система за управление на действията във виртуалната реалност, която ви позволява да управлявате своите виртуални герои чрез движенията на собственосто си реално тяло, намиращо се пред монитора. Без контролер, без клавиатура и мишка! Мислите, че това е лудост? На същото мнение е и рапърът The Game, който съвсем скоро изпробва системата. Ето какво казва той:

Kinect е крайният продукт от двадесетгодишния труд на изследователския екип на Microsoft, чиито финал е проектът Natal, с който компанията обеща да промени света на гейминга. Контролерът беше представен на провелото се тази седмица в Лос Анжелис изложение за развлекателни технологии Electronic Entertainment Expo 2010. Технологията ще се предлага като допълнение към гейм конзолата Xbox 360 на същата компания.

На практика Kinect не е първата технология, интегрираща човешки движения във виртуалната реалност – Sony отдавна прави опити в тази насока. Решението на Microsoft обаче впечатлява с пълната липса на физически контролер и огромният успех, който е постигнало по отношение на усещането за част от играта, което остава в потребителите.

Kinect използва многобройни сензори, улавящи движенията на тялото, лицето и дори рапознаващи гласовете на играещите. След това играта реагира на движенията на геймъра, създавайки усещането за реален допир.

Според слуховете системата ще струва между 100 и 150 щ. долара, в зависимост от това дали се закупува заедно с конзолата Xbox 360. Вече са анонсирани 15 игри, които поддържат Kinect, включително Dance Masters, Deca Sports Freedom, Fable III, EA Sports Active 2, Kinect Adventures, Michael Jackson The Game, Sonic Free Riders и др. Очаква се обаче след пазарния старт на новата система броят на заглавията да се увеличи многократно.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

2 Responses to “Kinect – новото име на гейминга”

  1. Kinect стартира неуспешно в Япония | Teenews.eu says:

    […] официално контролера Kinect през юни 2009 г. Както Teenews.eu вече писа, продуктът позволява на хората да взаимодействат с […]

  2. Геймър играе WoW с новата Kinect система | Teenews.eu says:

    […] за гейм конзолата Xbox 360 на Microsoft. Както Teenews.eu вече писа, Kinect може да разпознава движенията на тялото и очите, както и гласа на […]

Leave a Reply