Създателите на Skype пускат музикална услуга

Jun 21, 2010 Няма коментари by

Rdio е името на най-новата онлайн музикална услуга, която, ако вярваме на създателите й, може да промени начина, по който слушаме музика на компютъра си, съчетавайки лекотата в използването на торентите с напълно легална възможност за заплащане. А нямаме причини да не им вярваме, защото става въпрос за Никлас Зенстрьом и Янус Фрийс, които вече предизвикаха две малки революции със своите предишни проекти – Kazaa и Skype.

Rdio ще позволява на потребителите да слушат неограничено от своите компютри избрана от тях колекция от парчета, заплащайки само 5 щ. долара на месец. Срещу 10 щ. долара месечно пък те ще могат да прехвърлят въпросните записи и на своите комуникатори, след което да ги слушат навсякъде, където поискат. За сега услугата има приложения за смартфоните Apple iPhone и RIM BlackBerry, но се очаква съвсем скоро да се появи и версия за Android на Google.

Базата данни, достъпна през новата услуга вече наброява 5 милиона композиции, които са собственост на водещите звукозаписни компании EMI MusicSony Music EntertainmentUniversal Music GroupWarner Music Group, както и на редица по-малки лейбъли. Именно подкрепата на голямата четворка на звукозаписната индустрия вече накара анализаторите да посочат, че Rdio може да се превърне в конкурент дори на онлайн магазина iTunes на Apple.

Зенстрьом и Фрийс вече промениха начина, по който комуникираме през интернет и имат всички шансове да направят революция и при достъпа до музика.

Music, Online services

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Създателите на Skype пускат музикална услуга”

Leave a Reply