Предания за Таермон – ЛАРП на Ордена на Осемте, 17 юли

Jun 21, 2010 Няма коментари by

На 17 юли, в 11:00 ще започне LARP играта “Предания за Таермон”. Мястото е добре познатият на феновете на този вид забавления терен с каменния заслон по пътя за с Плана, на който вече са проведени Арменелос 2008, Луминор, Историческия и Уестърн ларпове. Повече информация за предстоящото събитие има тук.

Организаторите ще се опитат да пресъздадат един пълнокръвен ден от живота на пълнокръвни хора (или други твари по избор), занимаващи се както с действия, повлияни от сюжета, така и с ежедневни битови дейности. Персонажите в този ларп се познават помежду си, съседи са, а някои – семейства. Поради това записването за ролите ще бъде открито, а биографиите – достъпни за всички.

Действието се развива преди много години в ничиите земи в подножието на Джуджешката планина, недалеч от границата със земите на елфите. Там е намерила убежище разнолика, окаяна група бежанци, търсещи спасение от ужаса на разразилата се война за Вътрешното море. Хора от различни раси, занятия и ранг са се обединили в трудната задача да оцелеят създавайки първите предания за Таермон, както първите заселници са кръстили селото.

Една от особеностите на този LARP ще бъде болестта, донесена от един любим на самодива, който в началото на играта предава заразата на още двама играчи. Те ще бъдат определени чрез жребий и ще им бъде посочено кога да започнат да отиграват симптомите. Болестта се развива за три часа и преминава през три стадия, всеки от които има характерни, натрупващи се симптоми. Ако не се приеме лек до изтичането на третия час, заразеният умира. За да бъде по-интересна играта, няма да бъдат публикувани симптомите и начина на разпространение предварително – засегнатите играчи ще получат писменото им описание при заразяването си, подобно на описанията на ефектите от отвари и магии, както и начина, по който става самото заразяване.

LARP

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Предания за Таермон – ЛАРП на Ордена на Осемте, 17 юли”

Leave a Reply