Atari Teenage Riot: тийнейджърски бунт на EXIT!!!

Jun 23, 2010 Няма коментари by
Стана ясно, че основната подтема на Main Stage на Exit фестивала тази година е нещо, което може да бъде наречено „електроника с характер”. През последните години, особено с новата рейв сцена, всички граници бяха заличени, сливането на възможностите на електронната музика с тази на класическите банди стана нещо обичайно. Днес себеуважаващата се поп музика търси нови пътища и възможности. Именно в този смисъл и всеки по свой начин, Klaxons, LCD Soundsystem, Royskopp и Pendulum Live са значими. А преди тях и Atari Teenage Riot.
Atari Teenage Riot са немска банда, която със своите електронни инструменти, влива нова доза крайност в идеята на музиката от 90-те, превръщайки я в нов мутирал пънк, наречен “digital hardcore”. Били са градската легенда на градчето, заедно с лейбъла им Digital Hardcore Recordings, с отношението им против системата, приятелството им с Beastie Boys, Rage Against The Machine, Wu Tang Clan и  Beck, но най-вече с екзалтираните изпълнения на двете млади момчета и момичета, водени от лидерите на бандата – черният принц Alec Empire и принцеса на мрака Hanin Elias.
В един момент ATR изцяло променят автентичното пънк поведение в средите около дигиталната музика. Освен това изглеждат като перфектните бунтовници. Вкус към бързата музика, която сякаш е от видео игра, анти-консуматорство, остри политически изблици, диви концерти, които се превръщат в шум заради подивелите фенове – всичко това превръща ATR в нещо като отговор на берлинската електро сцена срещу, поне, The Stooges.
С известни ъндърграунд сингли “Destroy 2000 Years Of Culture”, “Delete Yourself!”, “Deutchland (Has Got To Die)”, “Start The Riot”, в града на Love Parade те открито се подиграват на концепцията за бягащата от действителността електронна музика, чиято стойност се измерва само в бийтове.
Също така, дали са го искали или не, но те дават тон на новия облик на  Берлин в края на 20-ти век и началото на 21-и. След бурната им кариера, точно преди десет години, те преустановяват работа по музиката си като остават постоянно вдъхновение за мнозина. Разбира се, днес никой не помни значението на думата Atari, за това няма по-подходящ момент от този да се появят отново на сцена, с новия си сингъл “Activate” и във време, в което техните малки наследници като Crystal Castles станаха популярни…
За да поддържа най-добрите традиции на истинските анархистични явления, EXIT фестивал е бил домакин през годините на изпълнители като Henry Rollins, Chumbawamba, Manu Chao, Sex Pistols, and  Fucked Up – очакването е Atari Teenage Riot да предизвикат подобна реакция на фестивала.
Music, Punk & Ska, Rock, Techno

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Atari Teenage Riot: тийнейджърски бунт на EXIT!!!”

Leave a Reply