Киберспортовете получиха признание на церемонията по откриването на Олимпиадата

Feb 09, 2014 Няма коментари by

Електронните спортове, които от години се борят за правото да бъдат признати за официален спорт, получиха неочаквано голямо признание по време на церемонията по откриването на Зимните Олимпийски игри в Сочи, Русия.

 

За незапознатите, електронните спортове, известни още като киберспортове или професионален гейминг, включват всички видове видеоигри, които могат да се играят в турнирна форма – Counter Strike, Warcraft, StarCraft, DotA, както и най-популярната дисциплина напоследък – League Of Legends.

 

Изненадващо за мнозина един от най-добрите млади киберспортисти – руснакът Алан Енилеев – беше избран за една от най-отговорните части на церемонията по откриването – издигането на олимпийския флаг. Той беше един от осемте знаменосеца, редом с имена като световно – известния режисьор Никита Михалков, първата жена – космонавт Валентина Терешкова и популярния хокеист Вячеслав Фетисов.

 

Включването на Енилеев, шампион по Need For Speed, е важен реверанс към електронния спорт, който може да се окаже стъпка към признаването им за официален спорт.

Progaming, Slide, Videogames, Любопитно, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Киберспортовете получиха признание на церемонията по откриването на Олимпиадата”

Leave a Reply