Българската звезда в сноуборда Александра Жекова посъветва читателите на Teenews.eu винаги да следват мечтите си

Feb 25, 2014 1 коментар by

Най-добрата ни състезателка по сноуборд Александра Жекова получи премия от 50 000 лв. от Първа инвестиционна банка за представянето й на 22-ите зимни олимпийски игри. На Олимпиадата в Сочи младата сноубордистка зае пето място, като събаряне малко преди финала от италианска състезателка я лиши от сигурен медал. Въпреки че късметът не бе на нейна страна, Сани накара цяла България да се гордее с нейното представяне. Родната звезда в сноуборда изрази благодарност към всички свои почитатели. Ето какво сподели тя специално за читатeлите на Teenews.eu:

Какво ще препоръчаш на младите българи, които искат да постигнат нещо значимо в живота си?

Никога да не се предават! Много е важно човек да мечтае, да не спира да мечтае и да следва мечтите си. И когато има труден момент, просто да впрегне цялата си енергия и да продължи да върви напред, въпреки трудностите. Вярвам, че който иска да постигне нещо, той намира път, за да го направи.  Не може да има само възходи, паденията са част от пътя на един професионален спортист. Всъщност те са нещо много хубаво, защото те карат да работиш по-сериозно и целенасочено.

0(11)Сноубордът става все по-популярен спорт у нас и по света. Какви са очакванията ти за неговото развитие в бъдеще?

Надявам се да има все повече младежи, които желаят да го практикуват и се надявам да виждам все повече малки сноубордисти по пистите в нашите курорти. Разбира се има потенциал страхотен, защото това е много атрактивен спорт, много популярен в световен мащаб. Не е толкова скъп и освен това носи невероятно приятни емоции.

Какво ти предстои до края на сезона?

Продължаваме със световния тур. Предстоят ми още две световни купи – в Швейцария и Испания, където са финалите. След тях се връщам за участието си в шоуто “Денсинг старс”. Преди началото на подготовката ми за следващия сезон, за около две седмици през лятото, ще се отдам на активна почивка, с летни спортове основно.

Каква е равносметката ти от Олимпиадата в Сочи?

Не мога да повярвам какъв отзвук имаше в България. И наистина да усетя тази емоция за мен беше най-вълнуващото нещо, което се е случвало в живота ми. Бих продължила, заради обичта на хората, които не спират да ми се радват. Не съм го очаквала. Много съм щастлива, че в България толкова много хора се радват на постиженията в спорта. Надявам се да има все повече млади състезатели, които ще радват народа в бъдеще.

Въпросите зададе Мария Иванова

Lifestyle, Slide, Top News, Бъди в час!, Любопитно, Спорт, Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Българската звезда в сноуборда Александра Жекова посъветва читателите на Teenews.eu винаги да следват мечтите си”

  1. Тревичка says:

    Сани е истинска победителка, истинска звезда! Има огромен потенциал. Евала на всички, които я подкрепя.

Leave a Reply