Младежкият смартфон с андроид Nokia X дебютира в България

Apr 16, 2014 Няма коментари by

Мениджъри от Nokia представиха пред българска аудитория новата гама Android смартфони Nokia X.  Росен Петков, Калоян Канов и Дариуш Залевски демонстрираха възможностите на цветните телефони, които комбинират Nokia дизайн, вградени опции и услуги,  с достъп до Android приложения.

Nokia-X-the-first-Nokia-Android-smartphone-is-now-real-no-Google-Play-a-gateway-to-Microsofts-cloud-not-Googles-4Трите нови модела Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL бяха обявени на Световния мобилен конгрес, който се проведе през миналия месец в Барселона. С представения днес Nokia X компанията иска да стане лидер в ниския ценови сегмент на смартфоните. Той е насочен предимно към тийнейджъри и хората, които за първи път си купуват смартфон, обясниха на днешното събитие от екипа на Nokia.

Продуктът се предлага в четири цвята и е с лесно сменяем заден панел. Потребителският интерфейс с живи плочки (live tiles) е вдъхновен от гамата Lumia. И двете устройства разполагат с Fastlane – екран, който позволява на потребителите лесно да преминават през любимите си приложения. “Устройствата Nokia X са насочени изцяло към растящия пазар на достъпни смартфони и популяризират услугите на Lumia и Microsoft”, заяви Росен Петков, генерален мениджър на Nokia за Румъния и Балканите.  Цените не бяха обявени от компанията, но стана ясно, че Nokia X вече е наличен, а Nokia XL ще е достъпен на пазара у нас по-късно.

Gadgets, Lifestyle, Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Младежкият смартфон с андроид Nokia X дебютира в България”

Leave a Reply