Голям международен LARP в края на месеца

Jul 21, 2010 1 коментар by

От 30 юли до 1 август близо до гр. Костенец ще се проведе мащабен летен LARP с международно участие. За незапознатите, LARP (Live Action Role Playing) представлява игрови жанр, при който голям брой хора се преобличат и въоръжават в стил, наподобяващ определени исторически събития, филмов или литературен сюжет, след което провеждат битки или други действия, по предварително определен сценарий.

Феновете на тази бързо набираща популярност субкултура ще могат да се насладят на едно наистина голямо събитие в края на месеца. Точното място е над Вили Костенец, в непосредствена близост до х. Гургулица. Подробности за влаковете и другите видове транспорт до мястото има тук.

Сюжетът ще отведе участниците в древни времена, когато над света са господствали Драконите. Те били могъщи и мъдри и процъфтявали в продължение на стотици векове. Но с времето започнали да намаляват и да губят разсъдка си. Един от тях обаче открил нова цел и смисъл на съществуването си – заел се да предаде на смъртните раси част от своята мъдрост и знания и да им предложи начин да спрат вечните си войни и дрязги. Така се зародил Турнирът на Клановете – надпревара между тях, в която победител бил само един, а предводителството му било признавано от всички, до следващия път. В продължение на десетки поколения Турнирът решавал споровете на клановете и нямало нужда от войни, но един ден, в деня на Турнира, Драконът се появил смъртно ранен. Преди да издъхне, той обещал на Клановете, че ще се завърне, а дотогава им заръчал да запазят Турнира такъв, какъвто е. След това избухнал в пламъци и се превърнал в пепел.

Мястото за ларпа е много благоприятно, има чешми край хижата, които ще могат да се ползват от участниците. Теренът не е много стръмен, освен на определени места и е относително по-разлат, а лагерите ще бъдат на по-голямо отстояние един от друг, но придвижването между тях ще е лесно. Таксата за участие в LARP-а е 10 лв.

Повече за събитието можете да прочетете тук.

На Teenews.eu очаквайте още новини, както и интервю с представител на организаторите.

LARP

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Голям международен LARP в края на месеца”

  1. Търсят се участници в ритуалпо време на големия летен LARP | Teenews.eu says:

    […] Teenews.eu вече писа, в края на този и началото на следващия месец, близо до […]

Leave a Reply