Цвети Пиронкова пред Тееnews.eu: Победите срещу големи съперници на големи кортове са моите стремежи

Apr 30, 2014 Няма коментари by

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова предаде част от уменията си на тенис любители на възраст между 7 и 13 години. Откритият урок се проведе на кортовете на Софийски тенис клуб в Борисовата градина по инициатива на Fibank. Първата ракета на България сподели, че участието й в отворени уроци за деца е изключително удоволствие за нея.

“На фона на това, че тениса е вече изключително популярен в България е хубаво аз, като едно от неговите лица, по някакъв начин да допринеса повече деца да спортуват този прекрасен спорт. За това съм тук днес и мисля, че до момента върви много добре нашия урок”, каза Цвети.

IMG_20140429_111341Тя определи като изключително важно новите тенис таланти да се срещат с вече утвърдени състезатели като нея, което ще ги направи по-мотивирани да тренират. “Когато бях дете на кортовете, на които тренирах, имаше голям турнир за жени и там се срещах с едни от добрите състезателки  по тенис в света, сред които беше и Мануела Малеева. Спомням си това как ме ентусиазираше и как ми даваше още по-голям импулс да практикувам спорта”, сподели младата тенис надежда.

След открития урок Пиронкова не скри, че е забелязала няколко деца, които са по-напред от другите. “Всички са супер сладки и играят с голямо удоволствие, което в крайна сметка е най-важното.  Нещото, на което аз много се радвам е да видя талантливи деца и да мога да поиграя с тях”, призна тя.

За подготовката си за предстоящите състезания тенисистката разказа, че тренира в Пловдив на кортове, взети под наем. Тя добави, че тренировките вървят много добре и няма от какво да се оплаче. “Малко по-трудно “паля” на червено и ще ми трябват може би малко повече турнири на тази настилка, за да се подготвя максимално за най-големия турнир на червено – откритото първенство на Франция “Ролан Гарос”. Следващият ми турнир е в Мадрид, след това в Рим. И вече ще преценя дали да играя седмицата преди “Ролан Гарос” в Страсбург”, разказа още Пиронкова.

IMG_20140429_115223Пловдивчанката разкри, че плановете й за тенис-академия вървят отлично, като в момента те са на етап „проектиране“. “Разполагаме с терен. В момента върви проектирането на самия клуб. Още е рано да се говори за срокове, в което това ще бъде изпълнено, но мисля, че вървим с едно добро темпо”. Цвети допълни, че теренът се намира около гребната база в Пловдив.

Тенисистката сподели също, че би искала да играе на смесени двойки заедно с Григор Димитров, макар вероятността това да стане да не е голяма. “От мен ако зависи аз много ще се радвам да играем отново заедно. Това малко трудно може да се получи, защото все пак всеки си има собствена програма и микс двойките не са приоритет на нито един от двамата за момента”, посочи тя.

Най-добрата българска тенисистка похвали Григор Димитров за постиженията му на корта. “Това, което прави Григор в момента е наистина уникално не само за България, но и за света. Това, което виждам при него е едно изключително голямо израстване. Има шест или седем играча в момента, които реално могат да го победят. С всички други той се справя изключително категорично. Мисля, че ако продължава с това темпо съвсем скоро ще влезе в Топ 10”, прогнозира Пиронкова.

IMG_20140429_113207Тя си пожела титла до края на сезона след успеха в Сидни в началото на годината. “Това, което искам е тази титла да не остане единствена. Много ще се радвам ако мога да повторя подобен успех. От друга страна нямам специални претенции за ранглистата. За мен тя не е от такова голямо значение. По-важно нещо са турнирните победи и победите срещу големи съперници на големи кортове, така че това са моите стремежи”, сподели Цвети.

Новото златно момиче на България отправи съвет към младите българи, които искат да постигнат нещо значимо в живота си: “На младите хора в България мога да кажа само да вярват в себе си, да бъдат последователни и да упорстват в това, което искат да постигнат. Преследвайте мечтите си с голямо удоволствие, това в крайна сметка е най-важното”.

Мария Иванова

Lifestyle, Slide, Top News, Бъди в час!, Спорт, Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Цвети Пиронкова пред Тееnews.eu: Победите срещу големи съперници на големи кортове са моите стремежи”

Leave a Reply