Изкуствена и естествена кожа – каква е разликата кое да изберем?

May 21, 2014 Няма коментари by

Модата в съвременният свят е нещо, с което вече всеки човек започна да се съобразява. Какви дрехи ще облечете когато отивате на среща, какви аксесоари ще носите, какъв телефон ще си купите, каква кола или какъв апартамент – всичко това е въпрос на личен избор, който обаче е съобразен с модата. Примерите за това са много, но има една материя, която винаги е на мода, винаги е актуална и винаги е търсена – кожата!

Естествено, в миналото кожата е била само естествена, но днес вече имаме и изкуствена, която е с почти същите качества, но на много по-ниска цена. На практика с човешко око няма как да различите естествената от изкуствената кожа, а разликата е, че естествената такава се добива по естествен път (от животни), докато изкуствената се прави в цехове или заводи, които я обработват чрез специални технологии, съобразени със съвремените изисквания. Изкуствената кожа преминава редица обработки, за да добие вида на естествената, а също така и качествата.

Изкуствена кожа много често е предпочитана пред естествената, не само заради по-ниската цена, но и заради факта, че не е нужно да се убиват животни за целта. Все пак малко или много трябва да погледнете и от този ъгъл на нещата, като сами ще се убедите колко по-добрият вариант е да изберете изкуствена кожа.

Как да различим естествената от изкуствената кожа

И двата вида кожи се използват в доста сфери, но най-често хората търсят изкуствена кожа, за да претапицират старите си мебели или пък да обновят салона на колата. Трябва да знаете, че тапицирването на мебели с изкуствена кожа е един изключително стилен и модерен вариант, с който не само ще вдъхнете нов живот на старите си мебели, но и ще получите комфорт, за който дори не сте мечтали и то на много достъпна цена.

Lifestyle, Бъди в час!, Дрешки, Красота, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Изкуствена и естествена кожа – каква е разликата кое да изберем?”

Leave a Reply