Ути Бъчваров пред Teenews.eu: Пътуването е едно от най-вкусните неща, в които си струва да се инвестира

May 28, 2014 Няма коментари by

Ути Бъчваров е български актьор и популярно лице от телевизионния екран.  Цели 15 години той е водещ на едно от най-успешните предавания на Българската национална телевизия – „Бързо, лесно, вкусно”. Името му се превръща в символ на добрата храна и на всичко, свързано с храненето. Екипът на Teenews.eu разговаря с кулинарната икона в края на първия сезон на най-новото му телевизионно шоу “Животът е вкусен”. Вижте какво сподели за себе си топ-готвачът и какви съвети даде по отношение на кулинарните изненади, които могат да впечатлят любимия човек:

Какво ново се случва в телевизионното шоу “Животът е вкусен”?

3“Животът е вкусен” е една концепция, в която след 17 години на екран, с Българска национална телевизия реших да създам свой традиционен дом, в който да каня приятели. Защото се оказа, че времето с приятели става едно много скъпо струващо мероприятие, защото все не остава. Няма мигове – ние ги разкъсваме между новините, между разговорите по телефона, между пътуванията, задръстванията и всичко. За това си обещахме, че между 6 и 7 всяка събота е време да се съберем и да си докажем, че животът е вкусен – такъв, какъвто ние искаме да ни се случва, а не само да мрънкаме, че на някои им е по-интересно. Човек, когато намери добри разказвачи на една трапеза, дори хляб с чубрица е нещо много екзотично и интересно.

2Така че – това е едно предаване с дължина един час, в което идват различни гости. Ние готвим, накрая разбира се, сядаме на една трапеза. Винаги има пътешествия до единия или до другия край на света. Организираме партита за хора, които са си взели на кредит жилища, и все не им остават парички да си направят новодомското парти. Ние решихме да сме един екип за бързо кулинарно реагиране и да правим именно това – да правим кулинарни партита на тези хора. Всички са много щастливи, ние сме вече приятели. Аз им бях на гости, те ми бяха на гости. Има още куп изненади, които ще видите във втория сезон на предаването “Животът е вкусен”. Много млади хора го гледат, което е добре за Българската национална телевизия. Новината на деня е, че от днес моите рецепти имат мобилно приложение “Бързо, лесно, вкусно“. Всеки може да си го качи на телефона и да види каква е рецептата и колко струва. Една много полезна мобилна версия, която е безплатна.

Ако трябва да препоръчаш рецепта на младите хора, които искат да впечатлят някого, каква ще бъде тя?

1Рецептите са много индивидуални. Когато човек има такова предизвикателство, трябва предварително да е чул някои подробности. Всички дами или кавалери, които искат да направят нещо интересно, трябва да са слушали какво им обяснява тяхната половинка – кое обича и кое не обича и да я изненадат по този начин. Всякакви супер екстремни неща понякога завършват с връщане на храна и скандал. Може да е нещо много малко, но приготвено с много любов. Може да е буквално една хапка или няколко глътки, но това върши работа.

Защо се посвети на кулинарията?

Стана съвсем естествено, аз съм израснал в такава фамилия, където всичко винаги е посветено на любовта към добрия разговор и пилеенето на време около трапезата с интересни разходки по света. Така съм възпитан и смятам, че до ден днешен доказвам, че онова дете, което слушаше по-възрастните на масата, е същият онзи палавник, който вече и пътува, умее да слуша и да се чувства в този безкраен свят достатъчно усмихнат, когато чуе разказите на другите.

6Какво ще препоръчаш на младите българи, които искат да постигнат нещо значимо в живота си?

Да пътуват повече. Пътуването е невероятен опит.  Пътуването – това е може би едно от най-вкусните неща, в които си струва да се инвестира.

 

Въпросите зададе: Мария Иванова

Slide, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Ути Бъчваров пред Teenews.eu: Пътуването е едно от най-вкусните неща, в които си струва да се инвестира”

Leave a Reply