Изненади на тазгодишния национален LARP

Aug 04, 2010 2 коментара by

Един съвсем нов клан спечели провелия се преди дни мащабен Драконов LARP турнир, който включваше в себе си и годишния LARP (Live Action Role Playing) фестивал. Както съобщиха организаторите пред Teenews.eu, победители тази година изненадващо се оказаха от клана на елфите, съставен от немалко новаци и почти наполовина от крехки и хубави девойки.

Изненадващо за всички този клан спечели в конкретното съревнование и се нареди на трето място в годишното класиране, без изобщо да е участвал в досегашните два турнира. Както се посочва в неговия сайт, елфическият съюз „Нолдор” е ларп клан от нов тип. Той е имагинерна и чисто игрова структура, която е изградена около концепцията за елфите във фантастичния свят. Това означава, че членството в клана се изчерпва с участието в ларп на страната на клана. На ларп, в който клан Нолдор взема участие, към него може да се присъедини всеки играч, който иска да играе ролята на елф или друго свързано с елфите същество, готов/а е да си направи подходящ инвентар (и остри уши!) и желае да поддържа избраната роля на ларпа, включително – да следва водача на своята триада, респективно да се допитва до наставника си.

Пордобности за предисторията и историята на турнира можете да прочетете тук.

LARP

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

2 Responses to “Изненади на тазгодишния национален LARP”

  1. Guest says:

    Странно, но на снимката са клан “Вестители на хаоса” (победителите в Драконовия турнир), а не Нолдор.

  2. www.teenews.eu says:

    Прав си – те са. Причината е, че тази снимка сме получили с право да ползваме, за да илюстрираме LARP-a 🙂

    Все пак ние не си позволяваме просто да взимаме снимки от нета и да ги слагаме – без разрешение.

    Ако сте забелязали, не всички новини, които четете в нета, имат съвсем точно съответстващи снимки. Понякога са просто най-близките до темата на текста.

Leave a Reply