Най-голямата международна мрежа за съвременни изпълнителски изкуства IETM идва в България през октомври

Aug 25, 2014 Няма коментари by

Между 16 и 19 октомври в България ще пристигнат над 500 световни лидери в областта на изпълнителските изкуства от повече от 50 държави за Международна среща за съвременни изкуства IETM София.

Събитието ще събере международни културни оператори, мениджъри, програматори на фестивали, артистични директори, селекционери и артисти и ще включва дневна дискусионна и образователна програма и вечерна артистична програма, съставена от “АСТ фестивал за свободен театър 2014” (16 представления на независимата българска сцена) и 8 представления на държавни и общински театри.

IETM e най-голямата международна мрежа за изпълнителски изкуства в света, с център в Брюксел и над 500 членуващи организации от над 50 страни. Основна нейна цел е да стимулира развитието, качеството и контекста на съвременните изпълнителски изкуства в глобален мащаб, да инициира съвместната работа и динамичен обмен на опит и информация между организации от цял свят (предимно – съвременен театър, танц, цирково изкуство, както и гранични форми с други изкуства като музика, медии и др.)

Очакваните над 500 участника от над 50 страни – представители на изключително разнообразни културни организации – правят събитието една от най-мащабните и значими международни културни професионални срещи, които са се провеждали у нас.

Затова на 28 август от 11.00 часа в Червената къща ще можем да се запознаем с Мишел Кере – координатор събития и международни срещи на мрежата, който ще представи мрежата и международната среща и ще сподели как българските изпълнители могат да се включат и максимално да се възползват от участието си в нея.

Основна тема на Международна среща за съвременни изкуства IETM София ще бъде „Space for Change/ Пространство за промяна”. Актуална в съвременната глобална и локална ситуация, тя ще провокира дискусии за ролята на изкуството и културните професионалисти в изграждането на по-хуманно бъдеще, както и тяхното място в комплексната социална екосистема.

Party Time, Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Най-голямата международна мрежа за съвременни изпълнителски изкуства IETM идва в България през октомври”

Leave a Reply