Продадоха за рекордна сума първия комикс за Супермен

Aug 27, 2014 Няма коментари by

Копие от първия тираж на поредицата „Action Comics”, в който Супермен се появява за първи път, бе продадено на търг в сайта eBay за рекордната сума от 3 207 852 долара. Така изданието се превърна в най-скъпия комикс в света.

Копието на “Action Comics” от 1938 г. е изключително ценно за колекционерите, защото е много рядко (50-100 останали екземпляра) и заради силното влияние, което книгата оказва на жанра. От компанията Certified Guaranty, която оценява качеството на книгите с комикси, са дали оценка 9 от общо 10 точки на този брой от поредицата.

Новият собственик на изданието е фирмата ComicConnect, занимаваща се с покупка и продажба на редки комикси. През 2012 г. същата тази компания продава на търг друг екземпляр на Action Comics №1, който преди това е принадлежал на Никълъс Кейдж, за рекордните тогава 2.16 млн. долара. Една част от парите ще бъде отделена за The Reeve Foundation – благотворителната организация на актьора Кристофър Рийв, който игра Супермен в няколко филма през 80-те години.

Arts, Бъди в час!, Комикс, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Продадоха за рекордна сума първия комикс за Супермен”

Leave a Reply