ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА СТОТИЦИ ЖИВЯХА АКТИВНО СЪС СВОЕТО КУЧЕ В ЮЖНИЯ ПАРК

Sep 29, 2014 Няма коментари by

Вчера, на обособената площадка за разходка на кучета в Южния парк, се състоя третото поредно издание на инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“. За всички почитатели на активния начин на живот и техните домашни любимци бяха организирани демонстрации, спортни активности, игри и състезания за кучета на различна възраст от различни породи. Публиката за поредна година се включи с голям интерес в организираните игри, а всеки желаещ да демонстрира уменията на своето куче получи награди от Purina Dog Chow.
46
Тази година „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ отдаде заслуженото внимание на кучета-герои, които служат в полза на обществото ежедневно. Кучета от Планинска спасителна служба, полицейски кучета, обучени в търсенето на взривни вещества и кучета-водачи, получиха специални медали, а техните стопани – грамоти, докато публиката ги аплодираше неуморно. В рамките на инициативата, в три различни зони, професионални треньори и ветеринарни лекари се грижеха домашните любимци от различни възрасти да получат необходимата информация, внимание и уроци.
Неразделна част от доброто настроение бяха и водещите – Владо Карамазов и Играта. Те се включваха активно в игрите и превърнаха вчерашния активен ден в своеобразен спортен празник за кучетата и техните стопани. Традиционно организираните Dog Frisbee и Agility игри и състезания, които бяха прредставени за поредна година, отново доказаха, че всеки може да живее активно със своя четириног приятел.
Професионалният дресьор Асен Арлоски представи пред всички желаещи впечатляващи номера от спорта Dog Frisbee, а най-активните кучета и техните стопани ще получиха специални награди от Purina Dog Chow. Тунели, рампи и много други препятствия бяха само малка част от Agility демонстрациите и игрите, които представиха от National Agility Team България.
Фондация „Очи на четири лапи“ подкрепи инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ като нейни представители демонстрираха някои от уменията, които придобиват кучетата, докато се обучават. Всеки желаещ от публиката имаше възможността да премине през трасето с препятствия със завързани очи, за да усети поне за малко колко усилия и внимание са нужни, за да бъде обучено всяко едно куче-водач на незрящи хора.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. Тази година Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за Българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес, повече от 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

outdoor

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА СТОТИЦИ ЖИВЯХА АКТИВНО СЪС СВОЕТО КУЧЕ В ЮЖНИЯ ПАРК”

Leave a Reply