Българските тийнейджъри се страхуват от грешки

Oct 17, 2014 Няма коментари by

Проучване на Insight Seminars сред около 80 български тийнейджъри показва, че най-голям процент от подрастващите (49%) се страхуват от това да не направят грешка. Атикифобията или страхът от провал, е най-силно разпространената фобия сред участниците в изследването, които са момчета и момичета от София на възраст между 14 и 18 години. Поводът за кратката анкета е проведеният от Тийн Инсайт (Teen Insight) четиридневен семинар-обучение през месец септември тази година.
Тийнеджърите, участвали в изследването, са имали възможност да изберат една от пет опции за отговор на въпроса „От какво се страхувате най-много на този етап от живота си?”. 49% отбелязали страхът от това да сгрешат, 12% отбелязали проблеми със здравето, 7% имат уплаха от самотата, а 32% са отговорили с друго или не са могли да преценят.teen
„Предвиждаме още запитвания сред тийнейджърите по време на сериите образователни семинари. Провеждането дори на кратки анкети ни помага да вникнем по-дълбоко в света на младежите и съответно да ги мотивираме да не се страхуват от това да достигнат собствените си цели”, заяви Лилия Мирчева, директор на програмата за тийнейджъри на Инсайт България.
Следващото подобно проучване сред тийнейджърите ще бъде проведено по време на предстоящия семинар за тийнейджъри Тийн Инсайт I във Варна (26-30 ноември).
Освен с тийнейджъри, Инсайт работят и с възрастни и деца. Целите на семинарите, които организацията провежда, са да помогне на участниците да постигнат вътрешна хармония и разбирателство с околните, да определят и преследват целите си, да бъдат по-мотивирани, удовлетворени, щастливи и успешни с всяка сфера на живота. Семинарите Инсайт включват образователна програма по американски модел, състояща се от няколко нива. Първото ниво на програмата за възрастни ще се проведе в София между 17 и 20 октомври и във Варна между 24 и 27 октомври 2014 г. Фасилитатор на предстоящите събития за възрастни ще бъде Питър Фелсман, който е консултирал редица световни корпорации, сред които Microsoft, Ericsson, FANASA, PepsiCo и Nestle. До края на годината във София и Варна предстоят и семинари за младежи на възраст 11-13 години, за тийнейджъри на възраст 14-18 г., както и за деца от 6 до 10 години.

culture, Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Българските тийнейджъри се страхуват от грешки”

Leave a Reply