Певицата Йоанна Драгнева пред TeeNews: Благотворителността е моят начин да бъда полезна

Mar 17, 2015 Няма коментари by

Познаваме я като вокал на група Deep Zone Project, като телевизионен водещ, а също и като участник в престижния музикален конкурс Евровизия. Днес Йоанна Драгнева развива самостоятелната си музикална кариера, участва в различни благотворителни кампании и е един от първите дипломирани у нас музикотерапевти. Екипът на TeeNews.eu разговаря с чаровната певица ден преди концерта й, посветен на децата аутисти:

Въпрос: На 18 март предстои концерта ти в подкрепа на децата с аутизъм. Защо е важна за теб тази кауза?

Отговор: Тази кауза е много важна за мен защото като човек, като артист и вай-вече като музикотерапевт не мога да остана безпричастна към децата с аутизъм. В работата ми често се срещам с такива деца и техните родители и добре разбирам, колко е важна за тях високо специализираната помощ и добре обучените специалисти. Целта на тази кампания, както и на всички артисти, които я подкрепят, е да се осветли сянката, в която се намират тези „невидими” деца. Желанието ни е, чрез средствата на изкуството, все повече хора да разберат колко сериозни могат да бъдат проблемите на аутизма. Надяваме се да съберем нужната сума за изграждане на обучителен център в София. Той е от изключителна важност за децата, тъй като на тях им липсва мотивация, липсват им подходящи условия за обучение, както и професионалисти в науката на приложния поведенчески анализ. Срокът е кратък, трябва да постигнем всичко това до 01.06.2015 година.

Въпрос: Какви инициативи включва социално-музикалният проект „Усмихни се”?

Отговор: Освен концерта на 18 март в Club Studio 5, проектът „Усмихни се” включва и заснемането на 12 фотосесии с 12 известни личности заедно с деца аутисти. Кадрите и тяхното послание ще се разпространят в интернет, медии, билбордове, както и чрез специален календар в навечерието на Коледа.

Въпрос: Като човек, който се занимава с музикотерапия, кои са най-важните послания, които отправяш към публиката чрез песните си?

Отговор: Музиката, освен за развлечение, може да има и възпитателна функция. Формирарането на музикалния вкус по-късно резонира донякъде и с разбирането за живота като цяло. За това напоследък аз съм особено внимателна какви послания отправям чрез текстовете и музиката на песните, които правя.

Въпрос: Какво за теб е благотворителността и защо често участваш в социално-отговорни кампании?

Отговор: Това за мен е моят начин да бъда полезна. Поемам отговорност предимно към каузи, които са свързани с деца, защото смятам, че те го заслужават. Влагам всичко от себе си, цялата си енергия, възможности и потенциал, за да направя бъдещето им по-добро!

Въпрос: Отворен ли е българинът към доброволчество и благотворителни инициативи?

_MG_6293Отговор: Напоследък ми прави впечатление, че все повече млади хора се включват в различни благотворителни инициативи, организират такива, дори и полагат доброволен труд. Това може само да ме радва, защото означава, че младите хора вече са обществено осъзнати. И имат желание да градят, да правят заобикалящата ни среда по-добра без да очакват нещо в замяна.

Въпрос: Какво е посланието ти към младите хора в България, които искат да постигнат нещо значимо в живота си?

Отговор: Желая на всички млади хора да бъдат преди всичко здрави и да се грижат за образованието си. Целеустремено да преследват мечтите си, за да постигат своите малки и по-големи победи. А какво е наистина значимо? Това зависи от самите нас!

Въпросите зададе Мария Иванова

Concerts, Music, Top News, Youth projects, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Певицата Йоанна Драгнева пред TeeNews: Благотворителността е моят начин да бъда полезна”

Leave a Reply