Razer настъпва в аудио-сферата с Razer Leviathan и Razer Seirēn

May 11, 2015 Няма коментари by

Гейминг-марката Razer днес обръща поглед към нови сфери, в които да приложи своя дългогодишен технологичен опит и първата от тях е сферата на аудио-продуктите, съобщава технологичният сайт Pixelmedia.bg. По-малко от година след официалното стъпване на първата серия лайфстайл слушалки Razer Adaro у нас, Razer вече предлага пълна гама аудио модели с микрофоните Razer Seirēn и саундбара Razer Leviathan. Те бяха официално представени от новия дистрибутор на Razer за България Ozone.bg.

Екипът на Razer работи още от 1998 година, за да приложи технологични иновации в света на гейминга. Почти 20 години по-късно марката се свързва с премиум гейминг модели, но амбицията на създателите Робърт Кракоф и Мин-Лян Тан преминава извън гейминга и днес е насочена в няколко различни посоки, включително геймърските лаптопи Razer Blade, смарт аксесоарите от серията Nabu и различни аудио-продукти.

“Още през 2006 година Razer фокусира вниманието си към гейминг-аудиото. Марката редовно се учи от потребителите си, за да предложи все по-добри продукти и днес използва този опит, за да го приложи към по-голяма гама аудио-модели,“ обясни Любомир Бабуров, управител на дистрибутора на Razer за България Ozone.bg. “През миналата година представихме Razer Adaro, а днес допълваме гамата с още начини да чуеш любимата си музика или сам да създаваш аудио-съдържание.“

През лятото на миналата година у нас се появиха първите слушалки на Razer, изцяло насочени към музикалните фенове – Razer Adaro. Освен в движение, днес феновете на марката могат да разчитат на Razer и у дома със саундбара Razer Leviathan. Моделът е разработен с фокус върху широк кръг от приложения за забавление, като гейминг, филми и музика. 5.1 саундбарът е допълнен от субуфер за още по-плътни баси. Качеството на съраунд звука е гарантирано от Dolby Virtual говорители, като Razer Leviathan разполага с 4 от тях – 2 основни говорителя с пълен честотен обхват и 2 специализирани говорителя за високи честоти. Dolby® Digital технологията конвертира всеки вид аудио, независимо дали то идва от многоканален или стерео източник, в съраунд звук. Razer Leviathan може да се свърже безжично с Bluetooth 4.0, a aptX технологията гарантира качество на звука сходно с това при връзка през кабел. Благодарение на NFC технологията, връзката с мобилния телефон може да се случи и само с едно докосване на двете устройства.

За тези, които искат не само да слушат, но и да създават аудио, Razer също има ново решение – микрофонът Razer Seirēn. Устройството позволяват изключително лесна връзка през USB без нужда от детайлни настройки и осигурява висококачествен запис на звук с три 14-милиметрови звукови кондензатора. Те правят Razer Seirēn подходящ за широка гама от употреби, от стрийминг на игри до запис на музика. Удобен контролер в предната страна на микрофона позволява лесна смяна между 4 режима на запис според полярната характеристика: кардиоиден (подходящ за запис на глас, стрийминг, подкасти и инструментали), стерео (за вокали и инстументи), ненасочен (за събития и конферентни разговори), двупосочен (за интервюта или вокални дуети). Вграденият усилвател за слушалки гарантира нулева латентност за по-точен мониторинг при запис. С лесната си настройка и разнообразни функции, Razer Seirēn е подходящ за различни създатели на съдържание, от гейминг кастъри до YouTube музиканти.

Това последно допълнение завършва аудио-гамата на Razer и дава решения както за създателите на музика, така и за феновете, които искат да се наслаждават на качествен звук, у дома или в движение.

Gadgets, Progaming, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Razer настъпва в аудио-сферата с Razer Leviathan и Razer Seirēn”

Leave a Reply