Български комикс роман набира популярност в Kickstarter

Jul 10, 2015 Няма коментари by

Българският комикс роман “Стопаните на слънцето и луната” стартира кампания в платформата за споделено финансиране Kickstarter.  Автор и художник на романа е Рафаила Райкова, а саундтракът е подготвен от българската музикална група “Оратница”.

Началото е изключително завладяващо: “Дълбоко под пръстта и камъните, под бетонните основи на блоковете, под останките от стари племена – живеят Стопаните на тази земя. Те не са дошли от никъде… Те са тукашни така, както вековните дървета.. Както дивите треви. Първо – са живяли отгоре. После – бавно, потъвали надолу. Сега, са там – в дълбините на Земята. Там, те имат цял свят. Не ги виждаме. Не ги чуваме. Тропаме над главите им. Понякога, изравяме по някоя странна останка, която гордо поставяме в музеите си… Те ни чуват, виждат ни и ни пазят. Но не се показват. При тях са затворени в най- черни тъмници, най-страшните врагове на хората – Болестите, Злобата, Войната. Тъмниците са сигурни, вратите им – железни. Но, понякога.. стават грешки. Стават и голeми грешки, стават и малки…“

Романът представя една много човешка и необичайна история, разказана с илюстративен мотив и фолклорен привкус. Историята е облечена в костюма на съвременен комикс, със съвременни персонажи и уникално създадена атмосфера, наситена с „българско”. Саундтракът представлява микс от български и австралийски фолклор, дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и други стилове. Изпълнението е изцяло акустично – съчетание между диджериду, кахон/тъпан, кавал и глас. Представлява оригинална интерпретация на български и балкански традиционни мотиви, пречупени през електронните модерни стилове, примесени с вокалното майсторство на византийското църковно пеене.

Комиксът обхваща цели 80 страници – изпълнени с интригуващата съдба на двама забързани млади хора, които нямат време да се видят в общия си дом, но споделят тайна съдба и дълг – без да знаят, че са заедно по пътя. Изданието гарантира поне два часа удоволствие и задължително спиране на времето. За да засили приятното изживяване, авторката добавя и една кратка бонус история, допълваща основния разказ.

Комикс романът на „Грозен Ентертейнмънт“ стартира вече стартира в Kickstarter. Всеки, който иска да се сдобие с него, може да го направи в рамките на следващите 29 дни.

Повече информация е достъпна ТУК

Arts, Бъди в час!, Любопитно, Рисуване, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Български комикс роман набира популярност в Kickstarter”

Leave a Reply