Лара Крофт с шест рекорда на Гинес

Jan 24, 2010 Няма коментари by

lara croftГлавната героиня от играта Tomb Raider и едноименните филми Лара Крофт влезе с цели шест номинации в Книгата на рекордите на Гинес за 2010 г. Така мацката изпреварва други гейм персонажи, които вече са се появили в книгата – водопроводчика Супер Марио и таралежа Соник 🙂

От екипа на Книгата на Гинес са признали Лара Крофт за най-успешния и най-детализиран женски герой от видеоигри. Освен това тя е изиграна от най-голям брой реални модели (общо 10 различни актриси). Филмовият сериал Tomb Raider пък е най-успешната екранизация по видеоигра, правена някога и най-печелившата такава.

Първото появяване на Лара Крофт пред геймърите е в далечната 1996 г. в първата серия на Tomb Raider. Най-новата игра от сериала с подзаглавие Underworld излезе в края на 2008 г., като в рекламната кампания надарената търсачка на съкровища е представена от британската гимнастичка Елисън Керъл. По всеобщо мнение обаче “най-добрата Лара Крофт” за сега е Анджелина Джоли, която се снима във филмовата поредица през 2001 г. и 2003 г.

Videogames, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Лара Крофт с шест рекорда на Гинес”

Leave a Reply