Еверест откри престижния кинофестивал във Венеция

Sep 04, 2015 Няма коментари by

Киноизживяването Еверест откри най-стария филмов фестивал в Европа – този във Венеция. С представянето на филма се заеха Джейк Джиленхол и Джейсън Кларк, които използваха яхта за придвижването си из града на любовта. Двамата бяха сред актьорите, които преминаха по чеврвения килим и трудно се откъснаха от многобройните фенове, желаещи да се снимат с тях и да получат автограф. Към премиерата и официалната пресконференция на филма се присъединиха още Джош Бролин, Емили Уотсън и режисьорът Балтазар Кормакур.

Почетни гости на премиерата бяха Джен и Сара Хол – съпругата и дъщерята на Роб Хол (Джейсън Кларк), Хелън Уилтън, в чиято роля влиза Емили Уотсън, и шерпът Анг Джордж, оцелял в злополучната експедиция от 1996 г. На пресконференцията истинските герои от една от най-големите трагедии на Покрива на света споделиха, че опасенията им как ще бъдат пресъздадени самите те са се оказали напразни.

Еверест разказва историята на две комерсиални експедиции, които успявят да достигнат върха, след като се обединяват. Слизането, обаче, се оказва истинското предизвикателство пред човешките възможности и дух, след като връхлита една от най-свирепите бури в историята на експедициите до върха…

Филмът е сниман на повече от 10 впечатляващи локации, сред които южният базов лагер на Еверест, Непал, Италия и други. В ЕВЕРЕСТ участва цяло съзвездие от най-интересните съвременни актьори, сред които Джейк Джиленхoл, Джош Бролин, Джейсън Кларк, Сам Уортингтън, Джон Хоукс, Робин Райт, Емили Уотсън и Кийра Найтли.

Еверест връхлита кината в България на 3D и IMAX 3D заедно със световната премиера на 18 септември.

Arts, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Еверест откри престижния кинофестивал във Венеция”

Leave a Reply