GAME NINJA ще се превърне в национално движение по електронни спортове

Dec 23, 2015 Няма коментари by

На 20 февруари в Пловдив ще стартира четвъртото издание на турнира GAME NINJA. Тогава ще се проведе еднодневен гейм маратон с отворени турнири по Counter-Strike: Global Offensive (5 на 5) и Hearthstone (1 на 1). По време на маратона посетителите ще могат да се забавляват в отделна Free-to-play зона и да участват в томболи с предметни награди.

Тази година организаторите заявяват, че GAME NINJA ще се превърне в истинско e-sport движение, което ще обхване цялата страна и ще продължи през цялата година. Проектът ще бъде по-мащабен от всякога и ще включи общо 6 регионални турнира в различни градове в страната, едно национално състезание с финали на живо. Предвижда се по-нататък да има и церемония с годишни награди за “принос в развитието на е-спортовете и гейминга в България”.

Първото издание на GAME NINJA датира от началото на 2013 г., включвайки онлайн турнири по три от най-актуалните РС игри – стратегическите игри League of Legends и StarCraft II и класиката CS: GO. В началото на 2014 г. се проведе второто издание на GAME NINJA, което привлече повече участници – близо 600 отбора и над 1 000 играчи във всички мачове. В рамките на последното издание на GAME NINJA бяха проведени три турнира по някои от най-популярните към момента MMO игри, в които се състезаваха над 330 отбора и близо 1700 любители на електронните спортове.

Повече информация е достъпна на официалния сайт на инициативата.

Videogames, Конкурси, Любопитно, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “GAME NINJA ще се превърне в национално движение по електронни спортове”

Leave a Reply