Новата серия ADATA UC350 – флашки от следващо поколение

Jan 29, 2016 Няма коментари by

През последните години външните USB флаш памети еволюираха много и от ненадеждни джаджи за гийкове постепенно се превърнаха във важно допълнение към устройствата, които използваме ежедневно за бизнес или развлечение. А най-новите версии на USB стандарта каквато е USB 3.1, както и увеличаващият се капацитет, спомагат още повече в това отношение.

Чудесен пример за тази тенденция са новото поколение USB флаш дискове ADATA UC350 Type-C OTG, които комбинират надеждност, красив дизайн и висока производителност. Моделите работят с най-новото поколение USB 3.1 Gen1, поддържат технологията Type-C Reversible Connector, която улеснява значително използването им и се отличават с много висока скорост, както и лекота на употреба. Редакцията на Pixelmedia.bg се сдоби с едно такова устройство за тестване с капацитет 16GB. В серията се предлагат също и флашки с капацитет 32GB и 64GB.

Висока скорост

Новото поколение флаш дискове поддържат наистина впечатляваща производителност, благодарение на внедрената USB 3.1 технология. Това им позволява да четат информация със скорост, достигаща 100 mb/s и да я записват с до 15 mb/s, което е близо два пъти по-бързо от скоростта на предходния стандарт USB 3.0. На практика с новото устройство можете да прехвърлите цял 50GB Blu-ray за около 40 секунди (стига разбира се моделът да разполага с капацитет от 50GB). По този начин UC350 комбинира удобството на технологията Type-C със скоростите, поддържани от USB 3.1. Освен това устройството запазва и пълна съвместимост с предходните стандарти USB 2.0 и USB 3.0.

Вграден Type-C

Моделът разполага както с регулярен USB изход, така и с Type-C, който улеснява значително свързването и премахва чуденето от коя страна трябва да поставим флашката в USB порта – нещо, което вече остава в миналото. Моделът е още по-лесен за използване, а с обикновено изваждане и завъртане на конектора, той може да бъде използван за много по-широк диапазон от устройства.

Съвместимост

Универсалността е може би най-голямото предимство на ADATA UC350. Без значение какви мобилни устройства използвате, с тази флашка ще можете лесно да споделяте файлове, снимки, видео и друго съдържание между тях.

Системни изисквания

И в това отношение моделът е универсален. Той работи както с операционните системи Windows XP, 7, 8, 8.1, 10 и MAC OS 9.0 и по-късни версии, така и с мобилната Android OS 4.0 и нейни по-късни и Linux Kernel 2.4.2 и по-късни версии.

Дизайн

Размерите на модела са 29.3 х 18.8 х 7.8 мм. Той е копактен, но с голям капацитет, а красивият, минималистичен дизайн и елегантната цветова схема го правят изключително представителен и подходящ за всякакви надеждни операции в движение, без значение дали става въпрос за забавление, бизнес или комбинация от двете.

В заключение ADATA UC350 е чудесно допълнение към дигиталния арсенал на модерния потребител и лесно се използва с множеството все по-тънки устройства на пазара – от смартфони до ултрабуци, добавяйки им повече капацитет. Технологията Type-C премахва нуждата от множество различни Flash дискове.

Gadgets, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Новата серия ADATA UC350 – флашки от следващо поколение”

Leave a Reply