Тайландски танци и бойни изкуства ще бъдат представени в София

May 14, 2016 Няма коментари by

На 19 май 2016 г. пред Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе специално организиран ден, посветен на Тайланд. Събитието се организира от Посолството на Кралство Тайланд за Румъния и България и ще се проведе под егидата на Столичната община. Българската публика ще има възможността да се запознае с интересни и атрактивни елементи от културата на древното островно кралство и да се наслади на традиционни за страната танци, музика, бойни изкуства и кухня.

По повод Деня на Тайланд в България ще пристигне атрактивна танцова трупа, която ще зарадва посетителите с демонстрации на традиционни тайландски танци под съпровода на автентична фолклорна музика. Ще бъдат представени и различни техники, движения и бойни сцени от древното тайландското бойно изкуство „муай буран“ – първообраз на популярния спорт „муай тай“. Създаден преди няколко столетия, днес „муай тай“ е тайландският национален спорт, благодарение на който Кралството има множество спечелени титли в различни професионални и аматьорски съревнования. Посетителите на събитието ще имат възможността да се включат в демонстрациите от първо лице по време на специално организираните работилници, в които гостите от Тайланд ще обучават всички желаещи на основни елементи, стъпки и техники както от танците, така и от „муай тай“.

Домакини на събитието ще бъдат Н.Пр. посланикът на Кралство Тайланд за България и Румъния Комгрит Варакамин, както и почетният консул на страната в България Виктор Меламед. За да пресъздаде максимално автентично спецификата на Тайланд, ще се проведе и кулинарна демонстрация, в която лично съпругата на посланика на Кралство Тайланд г-жа Дуангчай Варакамин ще приготви селекция от традиционни ястия под формата на хапки, които гостите на събитието ще имат възможността да опитат.

Официалното откриване на инициативата ще се състои в 11.30 ч, на 19 май 2016 г., в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Събитието ще продължи до 17.30 часа.

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Тайландски танци и бойни изкуства ще бъдат представени в София”

Leave a Reply