Играта пред Teenews

Jun 05, 2016 Няма коментари by

Здравейте приятели. Познаваме Играта, като един от най-добрите изпълнители на сцената, но кой в той, когато слезе от нея. Ето какво разказа специално за Teenews.

1. На скоро излезе най-новия ти проект, песента „О-Мали”. Кажи ни нещо за нея. Как се роди идеята?

– Песента О- Мали беше създадена в Студиото на Бате Пешо (Studio Buster ), моя боен другар от много години, с когото работя по повечето продукция която изкарвам. Заедно с ТоТо от Група СкандаУ седнахме в студиото, и по- думите, които той измисли за текста, песента се получи О- Мали. По- време на писането на текста, имахме няколко срещи с ТоТо и беше много приятен и забавен процес. Хубавото е, че ще се работи и се работи по- нова песен, отново с него и отново при Бате Пешо ще бъде записана.

2. А ще ни разкажеш ли как ти идват идеите за нови проекти или по-творчески казано, кога те хваща вдъхновението?

– Вдъхновението е като диарията, хване ли те- не пуска 😀 хаха. Сега нека отговоря сериозно. Лошо правя, че почти никога нямам батерия на телефона, но никога не изпускам шанса, ако има къде да запиша дадено изречение или идея, и да си го съхраня докато не го развия изцяло. Наскоро ми се случи да се събудя и да започна да пиша текст, все едно ми е пред очите. Рядко това може да се обясни, но се радвам и благдаря на Господ за тези мигове. Музиката за мен е живот, а без нея нямам такъв.

3. На скоро прочетох един хейтърски коментар, че единственото нещо, което в България сме правили като белите хора, била черната музика. Според теб като един утвърдил се на сцената артист, трудно ли се прави Хип-Хоп у нас и как българинът възприема този стил музика?

– Коментарите де да бяха един или два. Все има негодуващи и недоволни. Искам да се обърна към всички тези пишещи коментари, с цел да хвърлят злоба или лошотия. Хора бъдете себе си, излезте от тази така наречена мода ОМРАЗА и погледнете малко с по- добро око на всички и всичко.
Когато започнах в началото, имаше само опити да ме спънат и потъпчат. Не се предадох и продължих. Нека не забравяме, че това е най-лесното, но колко ли трудно е да бъдем една идея по-добри. В момента да правиш хип- хоп в БГ е мода. Има много пробойни и модни иконки, и падащи звездички, които не държат хип- хопа да има лице, а дори обратното. Идеята е да развиваш тази култура и да бъдеш като учител за подрастващите. Аз винаги така съм гледал. Имам песни които говорят вместо мен, имам успехи които доказват какво умея, и знам много добре кой съм и от къде съм дошъл. Съветвам и много от колегите ми да не го забравят, защото ми писна да го играят звезди в България.

4. Какво е зад кулисите на българската Хип-Хоп сцена?

– Никак не е така очарователно, колкото си мислите. Дори е пълно с много подлост и луковост. Грозно е когато има толкова таланти и не им се дава шанс. Винаги съм помагал колкото мога това да не е така, но и аз се уморявам вече. Ако хип- хопа има сцена, то явно е само за няколко човека и музикални компанийки, които делят артистите на ставащи и не ставащи като жури. Истинската сцена и хоп- хоп са били улицата и хората, и винаги ще е така.

5. Всички познаваме Играта като един от най-добрите изпълнители на сцената, но кой е той, когато слезе от нея?

– Играта е вече име което се знае от цяла България. Много време ми отне да извоювам това. Много битки, много загуби и победи. Слезна ли от сцената съм същия като Играта, с тази разлика, че обичам да чувам и името си, понякога дори ми липсва. Ивайло е името което са ми дали родителите ми. Играта е името което ми даде улицата и живота който имам.

6. Ако може да опишеш себе си с една дума, коя би била тя?

– Игра

7. Оптимист или песимист?

– Ха, ами оптимист. Дори се сещам за виц !
– Отиват на гробища приятели. Единия песимист, а другия оптимист. Песимиста пита оптимиста какво вижда? Оптимиста отговорил – Виждам само плюсове! J

8. За какво мечтае Играта?

– Мечтая да имам време без да се притеснявам, че то свършва в един миг за всички ни.

9. А от какво се страхува?

– Страхувам се само, когато имам нужда от сили. Видях много от живота и разбрах, че страха е част от нас и трябва да го приемем.

10. Благодарим ти много за това интервю, пожелаваме ти много творчески успехи и да продължаваш да ни радваш с готина музика.J

– Благодаря и аз за интервюто! Желая успехи занапред! До нови срещи 😉

Arts, Fun, Hip hop, Lifestyle, Music, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Играта пред Teenews”

Leave a Reply