Dia и Митко Петров с първия си дует

Jun 20, 2016 Няма коментари by

Песента #21 е нестандартен поглед върху живота през 21 век! Това е първия дует на младата певица Dia и Митко Петров. Вижте какво разказаха те за своя проект.

           1.Това е първият ви дует заедно. Как се роди идеята за него и какво ви свърза?

Митко: Любовта към музиката и свободата ни в и с нея е основното, което ни свърза. Интересът към модернизирането на фолклора също, тъй като и в последния ми солов сингъл „Излез” експериментирах с фолклорни вокали, смесени с модерно поп звучене, а точно преди представянето му, вече бях впечатлен от дебюта на Диа с „Егея”. След това имахме няколко участия заедно, където представяхме световни хитове с фолклор, междувременно вече знаехме, че би било интересно и яко да направим проект заедно и ето, че вече е факт.
DIA: Свързва ни и това, че сме самопродуциращи се млади артисти, които изпитват огромна любов към музиката. И двамата искаме свобода и любов.
Това ни свърза, за да направим обща песен. И двамата обичаме предизвикателствата, а си е Mitko Petrov DIA #21_1предизвикателство да работиш с друг човек, защото това са два различни гласа и две глави, които имат различни идеи. Трябва всичко това да се преплете и да се получи нещо трето и красиво. Така се развиваме като артисти.

            2.А защо #21?

Митко: Започнах работа по песента точно когато навърших 21 години, исках да изпея емоция, текст, който описва как се чувствам на 21 години в 21 век – как виждам и усещам света около мен и как в забързаното ежедневие и в сивотата му, в болката и храненето на егото, единственото, което ме спасява и ме кара да избягам от този свят е музиката.
DIA: Специално за мен #21 има и друго значение – 21 причини да избягаме далеч с любим човек в 21 век и да бъдем свободни, както се пее и в самата фолклорна част. Всеки може да намери своето значение на #21, ще се радваме да го сподели с нас.

             3.В текста се открояват много смислени послания. С някаква цел ли са там и какво искате да кажете на слушателите чрез тях?

Митко: Ние вярваме, че всеки човек ще се открие в текста, поне в част от него. Възможно е да ударим нечие его, но не се страхуваме да бъдем различни като казваме истина. От самото начало не сме имали за цел да направим комерсиален и бързо смилаем хит, целта ни беше да създадем силно послание, песен с енергия и такава, която изисква слушане, разбиране и определено забелязвам, че колкото повече хората я слушат, толкова повече им харесва.
DIA: Както моят текст, така и текста на Митко са според това какво искаме ние и как усещаме околния свят. Целта е повече хора да се замислят как усещат 21 век , да обичат повече и да бъдат по-добри. Това са и най-хубавите неща в този свят.              

              4.Има ли някакво скрито послание и в клипа, разкажете ни нещо за него?

Митко: Клипът и песента могат да бъдат анализирани и погледнати от различни страни, може да има доста интерпретации. Ще бъде чуто, видяно и разбрано, от който може и иска. : ) Клипът е създаден от Николай Гарабедян, с който съм работил по видео реализациите на всичките ми песни. Изключителен талант! И вярвам, че ще представяме още много изкуство заедно.
DIA: Николай е човек-всичко.Талантлив, свободомислещ, идеен млад човек. Заедно с него и с Митко преплетохме енергиите си, за да отидем и на едно още по-енергийно място за снимки, а именно – Бегликташ. То също ни даде много сила, свобода и красота. Заобичах го, както и сцената между двете скали. Вълнувам се, когато говоря за това видео. Бих го снимала отново цялото!


             5.Вие сте двама от най-успешните млади свободни музикални артисти в България, кажете ни нещо за вас. Коя е DIA и кой е Митко Петров?

Митко: Благодаря за оценката. Аз съм едно обикновено и необикновено момче, на 22 години, което чувства и живее с музика. Вярвам, мечтая и съм изключително благодарен за всичко, което съм успял да направя за това време. Обичам да се смея, да гледам анимации, да ходя на кино, да се забавлявам качествено, и много обичам да съм пред камера, хаха! Но не на всяка цена.
DIA: Аз съм момиче, което вече е на 18 . Уча в музикалното училище в гр. София със специалност народно пеене. Страстта ми е да смесвам електронна музика – дръм енд бейс, дъбстеп, трап с фолклорни песни. Имам много мечти, свързани с точно този вид музика и се надявам да осъществя. Любовта ми помага да се справям с всичко и да творя, това е моят ключ към сбъдването на желания.

6.Колаборацията между вас се е получила страхотно, песента е много хубава. Имате ли идеи за още бъдещи общи проекти?

Митко: Благодаря. Сигурен съм, че времето ще покаже кога и как ще се случи следващ проект заедно. Сигурен съм и че ще представим доста яки неща скоро и поотделно.
DIA: Благодарим много. Ние сме и солови артисти. Подкрепяме се много и ще продължаваме да се подкрепяме. А кой знае… Може след време пак да направим нещо готино заедно.

                 7.Благодарим ви за това интервю, пожелаваме ви много успехи и не спирайте да ни радвате с прекрасната музика,която правите.

Митко: Отново благодаря, успехи на целия екип и от мен! Благодаря и на всички читатели, които ще прочетат интервюто ни, бъдете щастливи, себе си и се усмихвайте!
DIA: Успех и на вас! Радваме се, че споделихме всичко това! Желая на всички читатели и на екипа ви любов, щастие, незабравими мигове с прекрасни хора и много забавления!

Fun, Music, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Dia и Митко Петров с първия си дует”

Leave a Reply