За тринадесета поредна година отбелязваме Деня на река Дунав

Jun 28, 2016 Няма коментари by

За тринадесета поредна година, държавите по поречието на реката ще отбележат Денят на река Дунав, който има за цел да насочи общественото внимание към устойчивото използване на водите й. В подкрепа на втората по дължина река в Европа, в четиринадесетте страни по нейното поречие, ежегодно се организират множество фестивали и инициативи за нейното опазване.

У нас, за втора поредна година, един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge, ще бъде посветен именно на река Дунав. Той ще включва поредица от занимания, които ще насърчат подрастващите да създават различни произведения на изкуството, обвързани с опазването на реката. Тазгодишното издание на The Bridge Fest ще се състои в дните 17–24 юли 2016 г. във Видин, като за присъстващите, по традиция, ще има организирани 10 творчески работилници и 5 събития за жителите на града.

“В близост до река Дунав, през месец юли, можете да видите един малък, но симпатичен лагер. Този лагер е пълен с младежи, които искат да създават изкуство. Всеки ден работилниците ще се изпълват с музика, танци и цветове. Всяка вечер ще има различни събития и забавления. The Bridge е едно уникално лятно преживяване за младежи от цялата страна, които искат да развият своя талант в областта на изкуството. За поредна година ще се опитаме да ги заразим завинаги с духа на творчеството”, споделят организаторите на фестивала.

The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред младежите. За втора поред година Кока-Кола ХБК България ще подкрепи инициативата и ще насърчи участниците да се вдъхновят от реката, като част от организираните меджународни инициативи за отбелязване на Денят на Дунав.

culture

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “За тринадесета поредна година отбелязваме Деня на река Дунав”

Leave a Reply