Starcraft II ще промени гейминг сцената

Nov 23, 2009 1 коментар by

Strahil_Ivanov_Speedy_Net

Твърди Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет пред гейм сайта Staypro.eu. Въпросите зададе Емил Beast Димитров

Емил Димитров: Г-н Иванов, какви са очакванията ви за развитието на гейминг сцената в България и по света?

Страхил Иванов: Това, което виждаме в момента, е пълно доминиране на Counter – Strike, като про-гейминг дисциплина. Играта е динамична, има собствена атмосфера и предоставя голямо разнообразие от възможности пред отборите. Затова очаквам тя да продължи да бъде най-популярната дисциплина и през следващите месеци. Същевременно футболните симулатори също печелят много бързо почитатели и според мен турнирите по заглавия, като Pro Evolution Soccer ще стават все по-интересни и посещавани. Истинската промяна обаче ще дойде с излизането на Starcraft II – събитие, което целият гейминг бранш очаква с голям интерес. Според мен следващата година ще наблюдаваме голям подем в сферата на електронните спортове, главно поради пускането на тази игра, както и на Call Of Duty Modern Warfare II и PES 2010. Очаквам сформирането на съвсем нови отбори и се надявам български Starcraft II играчи да повторят световните успехи на Здравко Insomnia Георгиев и Кристиян Дрекслер от близкото минало.

Е.Д.: Какво очаквате от новите заглавия, които изброихте?

С.И.: На първо място мисля, че игрите трябва да се върнат към това, за което са създадени – състезанията. През последните години видяхме много проекти, които имат страхотна графика, но създадена за сметка на състезателния характер в тях. Така че очаквам новите заглавия да бъдат много по-подходящи за про-гейминг и да допринесат за организацията на повече турнири и появата на повече нови ….

Тук можете да прочетете цялото интервю със Страхил Иванов

Progaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Starcraft II ще промени гейминг сцената”

  1. Starcraft 2 CD Key Generator says:

    I’ve joined your mailing list, amazing site=)

Leave a Reply