Геймърката Никол Милинич: Виждането, че игрите са за мъже, е стереотипизирано

Nov 10, 2016 Няма коментари by

Публикуваме с тяхно разрешение интервюто на технологичния сайт Pixelmedia.bg с една от най-перспективните български геймърки Никол Милинич.

ВЪПРОС: Би ли се представила с няколко изречения?

ОТГОВОР: Здравейте, казвам се Никол и много обичам да си губя времето играейки игри !

ВЪПРОС: От колко време се занимаваш с гейминг и от колко време ходиш по турнири?

ОТГОВОР: Занимавам се с гейминг откакто се помня. Баща ми купи първия ни компютър през 1999 година и тогава още се започна с Carmageddon, Warcraft Orcs & Humans и разбира се Starcraft. Като цяло винаги съм предпочитала да играя Campaign-a на една игра заради самата история. Доста късно подхванах и multiplayer игрите като например World of Warcraft, DotA 2 и т.н. Заради това предполагам и първите турнири (като не броим кварталните естетвено :D) бяха чак 2013-2014, ако не се лъжа.

nikol-milinich8ВЪПРОС: Как се запали по видеоигрите?

ОТГОВОР: Както казах по-горе, татко взе компютър и почти всеки ден се връщаше с нова игра вкъщи. След което се преминаваше към цяла нощ играене и аз просто седях до него и гледах. Даже редовно имаше скандали, защото мама не удобряваше да съм будна до 6 сутринта на 7-8 годинки :D. Като порастнах малко повече се започна пък седенето по компютърни зали с приятелите в квартала, което мисля, че на всеки един геймър е доста любим период от живота.

ВЪПРОС: Кои са любимите ти видеоигри и защо?

ОТГОВОР: За мен винаги на първо място ще са двете поредици на Blizzard, Warcraft и Starcraft. Може би най-голямата причина за това е, че са едни от първите игри, с които съм се сблъсквала. Някак си когато си малко детенце на 6 – 7 години и тепърва навлиза технологията в България, да видиш един нов свят със елфи/хора/орки или извънземни, просто ти отнася главата. Винаги ще си останат двете най-добри класики в света на гейминга, колкото и mainstream да звучи. Даже покрай любовта ми към тях започнах и да косплейвам.

ВЪПРОС: Кои са най-големите ти успехи в прогейминга?

…. цялото интервю можете да прочетете тук.

Фотограф: https://web.facebook.com/Sammies-SnapCraft-1423381371288466/?fref=ts

Cosplay, Progaming, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Геймърката Никол Милинич: Виждането, че игрите са за мъже, е стереотипизирано”

Leave a Reply