Спортен клуб “Бегач” организира “Критериум София” – състезание за колоездене в градски условия

Nov 10, 2016 Няма коментари by

Спортен клуб “Бегач” организира “Критериум София” – състезание за колоездене в градски условия. То ще се състои на 19 ноември (събота) от 9 часа в Sofia Tech Park и се очаква в него да се включат над 100 колоездачи.

Критериум е стар формат на състезание (известен още от средата на миналия век), където велосипедистите правят обиколки на затворено трасе, най-често в градска среда. Целта е да се види кой ще направи най-много обиколки за определено време – в случая 30 минути.

Спортен клуб “Бегач” иска да възроди този вид състезания, като организира такъв в София и по-точно новия Sofia Tech Park, обясниха от организацията. Всеки желаещ платил такса от 40 лева може да се включи, като категориите на участие зависят от вида велосипед и са 3:
– Шосейни – за постижения с най-висока скорост
– Fixie или Single Speed – за велосипеди с фиксирана или една предавка
– ММА – или кой с каквото дойде, дори mountain bike

1 обиколка е малко над 1 километър и се очаква първите състезатели да изминат повече от 25 обиколки за 30 мин. Организаторите са се погрижили за електронно времеизмерване и медицинско обезпечаване на събитието. От Sofia Tech Park съдействат парка да е затворен в рамките на гонките.

Всеки желаещ е добре дошъл да дойде и да подкрепи състезателите на 19 ноември (събота) като стартовете за всяка категория са от 9, 10 и 11 часа съответно. Награждаването е от 12 часа. Повече информация има на сайта на събитието.

Bike, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Спортен клуб “Бегач” организира “Критериум София” – състезание за колоездене в градски условия”

Leave a Reply