Напред към Марс – Откриване

May 16, 2017 Няма коментари by

Преди няколко месеца Школа за съвременна фотография Photoconcept отправи поглед към необятното и заедно с Космос / Cosmos инициира фотоконкурс на тема “Напред към Марс“. В предизвикателството имаха възможност да се включат всички настоящи и преминали курс на обучение курсисти. Свободната интерпретация и креативен творчески подход към темата бяха препоръчителни, като формите на представяне бяха безгранични- инсталация, фотокнига, различни медии и др.

В периода от 21 февруари до 25 април над двадесет участника се включиха във фотоконкурса. Някои от тях уловиха абстрактното зараждане на Марс, други откриха и запечатаха необятния Космос в заобикалящата ни среда, а някои излязоха извън пределите на познатото и създадоха своя собствена интерпретация на Марс чрез различни похвати.

Преди броени дни екип от изявени космически експерти избра осемте най-добри проекта, които ще бъдат показани на специална изложба в Космос.

Днес организаторите имат удоволствието да Ви поканят на откриването на фотоизложбата и награждаването в конкурса, което ще се състои на 17 май от 18 часа в Космос / Cosmos.

Жури: Ивайло Стоянов и Орлин Георгиев – фотографи и съоснователи на Photoconcept- Школа за съвременна фотография, Николай Григоров – основател на ресторант Космос, Лора Тодорова – организатор на събития – ресторант Космос, Никола Михов -фотограф.

Номинираните участници за голямата награда в конкурса са:

Илияна Зрънчева
Стефан Костов
Ясена Попова
Венелина Катанска
Елена Атанасова
Виолета Бабалева
Пламен Янков
Диана Петкова

Победителят в конкурса ще получи парична награда, осигурена от Космос, а останалите участници ще получат поощрителни награди от Photoconcept – Школа за съвременна фотография.

Приключението тепърва предстои…

Напред към Марс!

Arts, culture, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Напред към Марс – Откриване”

Leave a Reply