„Под игото“ излезе на 6liokavitsa

May 22, 2017 Няма коментари by

По случай 24 май – Деня на славянската писменост и култура, ИК „Жанет 45“ издаде класическия български роман „Под игото“ на… 6liokavitsa, съобщи Uchi.bg.

Ето какво пишат от издателството:

Избрахме вечния роман „Под игото“, защото знаем, че той заема специално място в съзнанието на българите и само така можехме да привлечем вниманието на всички. Само така можехме да им покажем колко много губим, пишейки на шльокавица. Губим езика си, с него губим културата си. А в крайна сметка губим и идентичността си.

Ние от Издателство „Жанет 45“ повече от четвърт век активно подкрепяме българската литература и култура. И вярваме, че за да ги запазим и развием, трябва особено високо да ценим езика си. И точно поради тази причина за всяко закупено издание от „Pod igoto”, което изчезва от книжарниците завинаги, ние ще дарим две български книги на училища, читалища и библиотеки. За да могат повече хора да се докоснат до езика и азбуката ни и да започнат да ги уважават.

Желаещите да се включат в инициативата ни и да получат дарение от книги могат да се свържат с нас на booksj45@gmail.com.

Още за инициативата можете да научите тук.

culture, Slide

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Под игото“ излезе на 6liokavitsa”

Leave a Reply